Fantastičen Bejart balet bo spet navduševal festivalsko publiko

Po sijajnem uspehu lanskega gostovanja se lahko ponovno veselimo plesnobaletnega večera slovite skupine iz Lozane, Bejart baleta, ki se bo zgodil 4. julija ob 21. uri na odru ljubljanskih Križank v okviru Ljubljana festivala.

Maurice Bejart je plesna in koreografska legenda.
Kar tri koreografije so izpod peresa njenega ustanovitelja, Mauricea Béjarta, eno pa je prispeval njihov sedanji umetniški vodja Gil Roman. Vse štiri so med seboj zelo različne, saj bodo plesalci podrejali svoje korake štirim popolnoma različnim glasbenim podlagam: indijski tradicionalni glasbi v baletu Bhakti, za koreografijo Etuda za Damo s kamelijami je Béjart izbral glasbo Chopina in Francesca Cilea, v Romanovi koreografiji Tam, kjer so ptiči je podlaga izvirna skladba Citypercussion, četrta koreografija Brel in Barbara pa že v naslovu pove, da bodo baletniki plesali na glasbo Jacquesa Brela in Barbare.
Po Bejartovi smrti je umetniško vodstvo skupine prevzel plesalec in koreograf Gill Roman, ki se je udeležil…
… tiskovne konference ob gostovanju skupine in predstavitve knjige Mauricea Bejarta Trenutek v življenju drugega in srečal koreografinjo Valentino Turcu, ki je tri leta plesala v skupini.
View Gallery 4 Photos