Plesna zveza pokopala še en slovenski par

To, kar sta napovedala takoj po razglasitvi na letošnjem državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih, ko sta zasedla drugo mesto in ne prvo, sta zdaj realizirala. Damir Halužan in Anna Masychts sta prestopila v mednarodno zvezo WDC. "Za prestop v WDC sva se odlocila predvsem zaradi najinih prepričanj o tem, kaj je ples, saj sva bila oba vzgojena v angleškem stilu, ki se veliko bolj podpira prav v WDC-ju. Tudi zato, ker meniva, da je ples še vedno bolj umetnost kot šport, in istega mnenja so tudi najini plesni učitelji iz Anglije. Navsezadnje pa zato, ker nama uspeh na angleških tekmovanjih pomeni veliko več kot uspeh na bilo katerem mednarodnem tekmovanju."

Damir Halužan in Anna Masychts se pridružujeta Klemnu Prašnikarju in Saški Averkijevi.
Pred nekaj dnevi sta odplesala tudi prvo tekmo, in sicer v Mannheimu, kjer sta zasedla drugo mesto."S tekmovanja WDC German Open Championship v Mannheimu imava same lepe spomine. Tekma je bila zelo lepo organizirana, plesali smo v dveh dvoranah, finale pa je spremljal orkester. Mod sodniki je bilo kar nekaj bivših svetovnih prvakov. Z najinim nastopom sva zadovoljna, prav tako pa z uvrstitvijo na 2. mesto. Ne glede na uspeh pa ne misliva počivati, temveč je ta rezultat za naju kot motivacija za naprej in le en dokaz, da greva po pravi poti. Je kot stopnička do uresničitve najinega glavnega cilja na velikem Blackpoolu naslednje leto. Drugače pa julija naju čaka tekmovanje v Shenzhenu na Kitajskem, avgusta pa Evropsko prvenstvo zveze WDC v st. Petersburgu. Oktobra pa seveda International Championship v kraljevskem Albert Hallu!"
Sanjski tandem na plesni zvezi Drago in Verena Šulek.
Damir in Anna sta želela prestop in izpis iz slovenske plesne zveze urediti mirno. "Na PZS sva pred enim tednom poslala e-mail, da želiva izstopiti iz WDSF in tudi PZS in prosila za podrobnejče informacije o postopku, a odgovora se vedno nisva prejela. Sva pa opazila, da naju ni več na rating listi med slovenskimi pari na strani PZS. Očitno to gre tako enostavno!"  Če nisi z nami, si proti nam na Plesni zvezi še kako drži. Sicer pa se bo moral predsednik PZS Drago Šulek zagovarjati na sodišču, saj je po neuradnih informacijah Plesna zveza Hrvaške proti naši začela sodni postopek z zahtevo po odškodnini za prehiter prestop para Zoran Plohl&Tatjana Lahvinovič. Zoran in Tatjana sta namreč po dobrih štirih letih plesanja za Hrvaško lani prestopila ponovno med slovenske, sicer profesionalne pare, menda zato, ker ju je na to nagovarjala Verena Šulek, sicer aktivna funkcionarka v profesionalni diviziji Mednarodne plesne zveze WDSF, in jima obljubila tudi nekatere funkcije v tej sekciji.