Dunking Devils. Oglejte si še en podvig neustrašnih fantov. Video ni za tiste, ki se bojijo višine!

Adrenalin, vratolomne akrobacije in dih jemajoči viralni videi so prav gotovo tri stvari, ki jih Slovenija povezuje z akrobati Dunking Devils. Po skoku čez parni vlak so tokrat izvedli še bolj ekstremen skok v sodelovanju z Veliko planino so postavili najbolj noro gugalnico na svetu, kjer so prosto skakali z najvišje točke gondole v prepad, globok 300 metrov, in prosto padali skoraj pet sekund, nato jih je adrenalinska gugalnica zanihala visoko nad tlemi. 

Vrtoglavi video posnetek, ki požene strah v kosti tudi najbolj pogumnim, je že viralno zaokrožil po spletu. Ogled videa ni priporočljiv za tiste, ki se bojijo višine. Čeprav so fantje vajeni ekstremnih podvigov, jih je tik pred skokom ob pogledu v neskončno globino kljub stisnilo v želodcu. Neverjeten videoposnetek si lahko ogledate tukaj.

"Skok na Veliki planini je verjetno najbolj strašljiva stvar, ki sem jo storil v življenju. Čeprav smo prej dobro poskrbeli za varnost, me je kljub temu stisnilo v želodcu, ko sem pogledal dol in se pripravljal na skok. Ko sem skočil, sem kar letel in letel, zdelo se mi je, da bi se že moral ustaviti, ampak sem še vedno padal. Nato pa me je vrv končno zategnila, preplavila sta me je občutek veselja in adrenalin. Ko greš prvič, je najhuje, saj ne veš natančno, kaj se bo zgodilo,”
je svojo adrenalinsko dogodivščino opisal Matevž Pogačar, akrobat Dunking Devils.
Od objave videa so Dunking Devils dobili s strani oboževalcev po vsem svetu že številne prošnje, naj skok z najbolj nore gugalnice omogočijo tudi širši javnosti. Zato so se v sodelovanju z Veliko planino odločili, da v maju organizirajo dobrodelni dogodek, kjer bodo povabili izbrane Slovence, da na lastni koži preizkusijo adrenalinski skok iz gondole.
"Skok iz gondole, skoraj pet sekund prostega pada in nato guganje 100 metrov pod kabino – vse to v osrčju Kamniških Alp je izkušnja, ki ostane s tabo celo življenje. Ravno zato sem vesel, da bo nora gugalnica na Veliki planini dobila epilog. Meseca maja bodo našo gugalnico lahko v dobrodelni namen preizkusili adrenalinsko športni novinarji in slovenski ekstremni športniki. Želja pa je še pred koncem 2018 omogočiti skoke iz gondole vsem slovenskim in tujim ljubiteljem adrenalina!” je najnovejši podvig omenjene akrobatske skupine komentiral Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.
"Ko sem prejel telefonski klic od Dunking Devils, sem takoj vedel, da bo v igri nekaj norega. Ko je Domen prišel do mene in mi razložil idejo, pa sem kar obnemel. Skok iz nihalke se mi je tisti trenutek zdel tako nor, da niti Chuck Norris tega ne bi naredil! Ko si v kabini na višini skoraj 300 metrov in se odprejo vrata, dobijo cmok v grlu tudi naši sprevodniki, ki so dnevno v kabini. Čeprav z ekipo vadimo reševanje iz kabin nihalke, je bil takšen skok za vse nas nekaj neverjetnega. Ko smo preizkusili skok z gugalnico in ugotovili, da se da vse skupaj narediti varno, sva z Domnom hitro prišla do ideje, da moramo kaj takega nujno ponoviti!” je svoj pogled na projekt predstavil Leon Keder, direktor Velike planine.

View Gallery 6 Photos