Društvo Gor skrbi za prihajajočo break generacijo

Društvo Gor kot mladinska organizacija sodeluje in organizira tudi različne mladinske projekte. Namen takih dogodkov je projektno delo z mladimi, spoznavanje neformalnega učenja in različnih kultur, predajanje znanja urbane umetnosti hip hopa in seveda druženje v duhu break dancea oziroma hip hopa. En izmed takih dogodkov so skupne break dance priprave, ki se bodo odvijale v soboto in nedeljo (21.2. in 22.2. 2015) v Plesnem studiu Špela v Tržiču. Priprave so namenjen vsem break plesalcem, ki bi si želeli aktivno preživeti začetek zimskih počitnic. "Program zavzema break dance delavnico z Bboy Elmotom (Hips don’t lie, Finska), ki med drugim na Švedskem študira break dance (ASA) in je trenutno na izmenjavi v Sloveniji, kjer ga gostimo člani skupine Flow from Below. Prav tako bomo na pripravah veliko preplesavali v krogih, imenovanih cypher. To preplesavanje bomo izkoristili za snemanje in poznejšo video analizo. Vikend akcija v Tržiču pa zavzema tudi delavnico s člani skupine Flow from Below, ki je ena boljših break skupin v Sloveniji (sodeč po lanskoletnih rezultatih), in pa kondicijski trening, ki bo zavzemal vse od različnih serij, core in koordinacijskih vaj. Več o programu pa si lahko preberete na povezavi: https://www.facebook.com/notes/gor/priprave-tr%C5%BEi%C4%8D/852892111436332?pnref=story," je za naš portal pojasnil Blaž Kranjc, ki skrbi za promocijo v društvu Gor.

Zadnji vikend počitnic pa se člani društva Gor in plesalci iz Hrvaške (Perfec Circle) odpravljajo na mednarodno break dance tekmovanje King Of The Kidz, ki bo 1. marca 2015 v Amsterdamu. Z udeležbo in predvsem s potovanjem v tujino želijo mladim omogočiti pogled izven sten plesne šole in jih na ta način spoznati s svetovno break dance sceno.
Ker pa se društvo Gor zaveda pomena sodelovanja in mreženja z ostalimi lokalnimi ter evropskimi hip hop organizacijami, soustvarja tudi evropsko mrežo hip hop organizacij, ki se povezujejo v strateško partnerstvo s pomočjo programa Erazmus+ učna mobilnost posameznikov. "Tako se bo v aprilu odvijala mednarodna izmenjava, v kateri bodo Slovenijo obiskali partnerji iz Francije. V tednu dni bosta partnerski organizaciji (Total Session in ŠKD Gor) sodelovali na Young Stayles Battlu, ki bo 18.4. 2015 v Novem mestu. Young Stayles Battle je eno večjih in bolj perspektivnih break dance tekmovanj za otroke do 16 let. Organizator dogodka je Boštjan Belinger in Plesni Studio NM. Društvo Gor in društvo Total Session pa bosta s svojo evropsko izmenjavo doprinesla k otroško-mladinskemu dogodku in na ta način spodbudila še bolj kakovostno delo in dodatno promocijo, saj se obe društvi zavedata pomena povezovanja hip hop organizacij tudi na loklni ravni," je še dodal Kranjc. Zato dragi breakerji in hiphoperji, prid’te GOR!