Do konca junija na Vibro po znižani ceni

… (foto: Darja Štravs Tisu)

Sezona se je res končala, a plesalka, koreografinja, pedagoginja in umetniška vodja plesnih delavnic Vibra Magdalena Reiter vas vabi, da start nove sezone pričakate pripravljeni.

Magdaleni lahko zaupate, da bo poskrbela za intenzivne in kakovostne plesne učne ure na letošnji Vibri. (Foto: Marija K. Orašanin)
Tretja edicija plesnih delavnic različnih plesnih zvrsti bo potekala vsak dan med 22. in 28. avgustom 2015. Vibra je v samo dveh letih postala pomemben prostor srečanja mladih plesalcev različnih performativnih plesnih zvrsti in ljubiteljev plesa z vrhunskimi domačimi in tujimi pedagogi in koreografi. Lani je Vibra gostila repertoar svetovne zvezde sodobnega plesa, Akrama Khana, letošnja Vibra pa bo potekala v znamenju ustvarjalnosti. Poleg številnih delavnic različnih tehnik in stilov: sodobnega plesa, baleta, sodobnega baleta/moderna, partneringa, pilatesa-franklina-joge, bodo na voljo tudi koreografske in mentorske delavnice ter delavnice teorije in plesne analize, ki potekajo v sodelovalnju s festivalom Mladi Levi. Tretja Vibra bo gostila vrhunske domače in tuje pedagoge – nekatere že poznane udeležencem Vibrinih delavnic in druge nove pedagoške obraze.
Na lanski Vibri. (Foto: Darja Štravs Tisu)
Poučevali bodo: Athanasia Kanellopoulou, Magdalena Reiter, Kjara Starič Wurst, Hugo Mbeng, Leja Jurišič, Dušan Teropšič, Andreja Kopač, Katra Kodela. Delavnice so razvrščene v različne težavnostne stopnje in namenjene plesalcem različnih plesnih zvrsti, profesionalcem, ljubiteljem in vsem vmes.
Kjara Starič Wurst prihaja tudi letos. (Foto: Chris Wurst) …
Delavnice bodo potekale od jutra do večera v velikih dvoranah društva Baobab in zavoda Vitkar na Parmovi ulici. Vibra 2015 se bo končala 28. avgusta zvečer z zaključnim prikazom v Plesnem Teatru Ljubljana, kjer bodo udeleženci lahko pokazali pridobljeno znanje in si ogledali tudi rezultate ostalih delavnic. Lani si je zaključni prikaz Vibre v odličnem vzdušju ogledalo preko 150 udeležencev in gledalcev. Vibra poteka v produkciji Zavoda Mirabelka v koprodukciji s Plesnim Teatrom Ljubljana ter v sodelovanju s številnimi partnerji.  Zgodnje prijave pa vam omogočajo plesno izobraževanje po znižani ceni. Podrobnosti na  www.vibra.si

View Gallery 4 Photos