Direktno iz Avstralije prihajajo Ta čudovita bitja

Ta čudovita bitja (foto: Pedro Greig)

Iz dežele tam spodaj smo letos že občudovali balet iz Sydneyja. Konec tega leta pa se obeta nastop skupine Circa s predstavo Ta čudovita bitja. Skupina, ki znova prihaja na oder Gallusove dvorane, bo nastopila štirikrat, in sicer 28., 29., 30. in 31. decembra. Na silvestrovo bo predstava ob 20.00, ko boste lahko nazdravili tudi s kozarcem pijače.

V 65 minutah v kreaciji in režiji Yarona Lifschitza in skupine boste gotovo uživali. In to vsi. "Raziskovanje telesnih meja in njihove zmogljivosti so pri skupini Circa Contemporary Circus prignane do skrajnosti. Tudi zato da nas vedno znova opominjajo o tem, kako se je treba spraševati, kdo smo, od kod prihajamo, kaj počnemo na tem svetu in kakšen je smisel našega obstoja. Ter da se čudimo. Čudimo temu, kaj znanje, izkušnje in moč lahko naredijo iz človeškega telesa, česa vsega je to edino telo, ki ga imamo, zmožno," sporočajo iz Cankarjevega doma, kjer ponujajo posebno ugodnost pri nakupu za družine.

Družinski popust (hkratni nakup vstopnic za najmanj enega odraslega in enega otroka do 16. leta) vas bo stal 27 evrov na osebo (I. in II. kategorija), 18 evrov na osebo (III. in IV. kategorija). Silvestrska predstava: 30 evrov na osebo (I. in II. kategorija), 22 evrov na osebo (III. in IV. kategorija).

"Circa po mnenju mnogih sodi v sam vrh skupin, ki jih prištevamo v t. i. sodobni cirkus, v katerem namesto številnih rekvizitov, bleščeče scenografije in živali glavno in edino vlogo igrajo ljudje, njihova vrhunsko pripravljena in šolana telesa, prignana do točke, na kateri se združujeta tako ples, akrobacija kot, ja, cirkuški elementi. Ustanovljena leta 2004, ima sedež v avstralskem Brisbanu, že od začetka pa jo umetniško vodi in razvija Yaron Lifschitz.

Kombinacija vrhunske telesne pripravljenosti, akrobacije in plesne koreografije nas v projektu Ta čudovita bitja popelje na pot, na kateri se soočimo s svojim telesom, njegovimi mejami, lepoto in minljivostjo. Ta čudovita bitja je izbrano, osupljivo potovanje, ki nas ponovno prepriča, da je telo eden najlepših, najzmogljivejših in hkrati najbolj ranljivih organizmov na svetu. Je spektakel, v katerem kraljujejo človeška domišljija, telo in njegovo obvladovanje. Spektakel surove moči v službi domišljije in umetnosti. Cirkus za 21. stoletje."

… (foto: Pedro Greig)

Naj vam bo lepo s čudovitimi bitji avstralskega cirkusa!

View Gallery 5 Photos