Češko evropsko prvenstvo tudi v discu

Natanko pred enim tednom je na Češkem potekalo tudi evropsko prvenstvo v disco dancu. Bolj skromno slovensko reprezentanco je vodil Dejan Zečevič. Slovenskega sodnika pa žal disco plesalci niso imeli, a to ni prvič in verjetno niti ne zadnjič, kar gre predvsem na škodo slovenski tekmovalni disco sceni. Evropskega prvenstva se je udeležilo vsega skupaj 1628 plesalcev iz Belorusije, Bosne in Hercegovine, Češke, Danske, Finske, Nemčije, Italije, Poljske, Rusije, Srbije, Slovaške, Švedske, Ukrajine in Slovenije. Organizacije je bila odlična in urnik do minute natančno izdelan. Posebnost je bil ekran nad plesiščem, ki je vse obveščal o tekočem dogajanju in rezultatih, ki so jih organizatorji skrivali do zadnjega in s tem povečevali napetost v dvorani. Najboljše rezultate je tudi tokrat imela prav ekipa Dejana Zečeviča, trenerja in vodje Plesnega kluba Zeko. Med članskimi solistkami je na 22. mestu končala tekmovanja Tjaša Gazdag, ki je tekmovala v konkurenci med 93-timi solistkami.

Slovenske članske solistke
Najboljša mladinska solistka je bila Živa Horvat na 14. mestu in je le za las zgrešila polfinale.
Slovenske mladinske solistke
18. mesto si je priplesala članska mala skupina Flip it. Za presenečenje in velik uspeh pa sta poskrbeli Tjaša Gazdag in Janja Gomboc, ki sta se uvrstili v finale med ženskimi članskimi pari in si priborili odlično 5. mesto.
Najboljši Slovenci v disco dancu ta hip: Tjaša Gazdag, Janja Gomboc in trener Dejan Zečevič
Dejan Zečevič je po končanem tekmovanju zapisal: "Evropsko je za nas končano, ponosen na vse plesalke in na celoten pristop med tekmovanjem. Bil je več kot odličen trening za prihajajoče državno prvenstvo, na katerega gremo lahko zelo samozavestno. Hvala tudi vsem staršem za pomoč." In točno tako je tudi bilo, plesalke Plesnega kluba Zeko so na državnem prvenstvu blestele. Še isti dan, ko so se vrnili s Češke, smo jih lahko gledali v Medvodah na državnem prvenstvu. In napovedi Dejana so se uresničile: "Zaključili smo najbolj uspešno državno prvenstvo za Plesno šolo Zeko, osvojili smo 12 naslovov državnih prvakov, ostale medalje moram še zbrati, bilo je še nekaj pokalnih zmagovalcev. Čestitke vsem plesalcem za čudovite plesne nastope. Hvala vsem staršem, še posebej tistim ki ste pomagali pri prevozih, kostumih in frizurah … Ponosen sem na vse ne glede na to, če ste bili zadnji ali prvi. Uživajte v zasluženih počitnicah!"
Izkupiček disco dance plesalk iz Plesnega kluba Zeko z državnega prvenstva
Res je! Počitnice za plesalce modernih tekmovalnih plesov se lahko začnejo. In to zasluženo, saj smo videli kar nekaj izvrstnih nastopov tudi na minulem državnem prvenstvu, o katerem bom pisal v prihodnjih dneh.

View Gallery 5 Photos