Čas je za flamenko. Prihaja svetovna zvezda Ángel Muñoz!

Ángel Muñoz (foto: Kabelart 2022)

Med 13. in 15. majem vabljeni na delavnico svetovno priznanega plesalca flamenka Angela Muñoza.

Ta vikend se znova obeta flamenko poslastica, ki jo organizirata PKD CoraViento in PKD Predmestje. V Ljubljano namreč prihaja Ángel Muñoz, sloviti plesalec flamenka. Delavnica bo del turneje Praga-Ljubljana-Split in je namenjena vsem, ki se ukvarjate s flamenkom oziroma katerokoli plesni zvrstjo.

Mitja Obed (foto: Marko Rosandić)

Naš najbolj poznani plesalec flamenka in član CoraVienta Mitja Obed pravi: “Delavnica je namenjena tako plesalcem flamenka kot tudi plesalcem ostalih plesnih zvrsti. Pred nedavnim sem učil flamenko oziroma medkulturne plesne prakse, ki plesalcu dajo vpogled v drugo kulturo, drugo vrsto gibanja, dajo drug pogled. Z vsako delavnico gremo kot plesalci stopničko višje, pa naj bo to v tehniki, glasbenosti ali razumevanju globin flamenka. Ne glede na to, ali smo začetniki ali nadaljevalci, vsak bo našel svoje mesto in delil izkušnjo flamenka. Vsekakor pa brez strahu, Angel je izjemno potrpežljiv. Vsi aktivni plesalci smo se izobraževali v Španiji, središču flamenka, za vse, ki pa ne uspejo preživeti več časa v deželi te umetnosti, pa je delavnica z gostujočim učiteljem izjemo dobrodošla.”

Ángel Muñoz (foto: Kabelart 2022)

Ángel Muñoz se je rodil v Córdobi v Španiji, kjer je pozneje študiral ples na lokalnem plesnem konservatoriju. Po več letih študija je postal član Compañía Ziryab Danza pod vodstvom Javierja Latorreja. Od vsega začetka je v njej deloval kot solist. Leta 1994 je prejel nagrado La Mejorana na državnem tekmovanju flamenka v Córdobi. V nadaljnji umetniški karieri je sodeloval z ansamblom Joséja Antonia, s kitaristom Mariom Cortésom, gostoval pri kitaristu Pacu Peñi ter kot prvi solist v plesnem ansamblu plesalke Maríe Pagés. Skupaj s Charo Espino in drugimi plesalci in glasbeniki flamenka je pozneje ustanovil svoj ansambel.

Kaj pa pomeni takšna delavnica za aktivne plesalce? “Za vse plesalce je stik s temeljem, izvorom, nujnost in vedno prinese novo energijo, svež veter in ideje. Flamenko je izjemno bogat in nikoli ne zmanjka prostora za nekaj novega, nepoznanega, še posebej s plesalcem takega kova, kot je Angel Muñoz. Ángel Muñoz je tudi zelo izkušen, preizkušen in skrben pedagog, ki svoje učence motivira k maksimalni uspešnosti pri pouku, in zelo smo veseli, da smo uspeli pripraviti degustacijo njegove pedagoške umetnosti za navdušence flamenka v Sloveniji, kjer bo poučeval prvič,” pravi Mitja.

Lokacija delavnice bo v Centru Premik, Neubergerjeva 9, Ljubljana; na vaša vprašanja pa z veseljem odgovori Mitja na mejl info@coraviento.com ali po telefonu 386 40 425 849.