Bravo, Fiona Johnson Kocijančič. Premagala Natašo Pirc Musar in se zavihtela med svetnice!

Fiona Johnson Kocijančič bo sedela med svetniki Fundacije za šport. (Foto: Milo Fabiani)

Prejšnji teden so na Fundaciji za financiranje športnih organizacij izbirali nove svetnike in svetnice. V konkurenci petih sta se med svetnike prebila Lovrencij Galuf (prejel je 12 točk) in Fiona Johnson Kocijančič (prejela 18 točk), in sicer za člana sveta nacionalne športne zveze, katere športne panoge niso na rednem programu olimpijskih iger.

Fiona je zaslužna za marsikatere spremembe na področju modernih tekmovalnih plesov in akcij v okviru Mednarodne plesne zveze IDO.
Fiona je kandidirala kot predstavnica Plesne zveze Slovenije in je za naš portal komentirala: "Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsem nacionalnim športnim zvezam za izkazano podporo na volitvah. Počaščena sem, da so mi zaupali mandat kot članici sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Funkcijo jemljem zelo odgovorno in vanjo bom vložila vse svoje znanje in trdo delo, da povrnem izkazano zaupanje. Hkrati pa sta ta izvolitev in podpora pomembni za Plesno zvezo Slovenije in celoten tekmovalni ples, saj smo dobili potrditev, da smo organizacija s tradicijo dobrega dela, odličnih športnih rezultatov in uspešnih ljudi. Kot športna direktorica IDO se trudim, da bi mednarodna plesna zveza IDO postala članica GAISF-a (predhodno SportAccord). Delo je težko, saj članice IDO prihajajo iz različnih okolij, a velika večina vidi pozitivno stran priznanja mednarodnih športnih organizacij. Moja največja želja je, da bi vse velike plesne zveze, IDO, WDSF, WRRC in WDC, delovale pod enotno ‘streho’, kot je to tradicija v PZS. Moj največji dosežek za plesalce na mednarodni ravni je projekt IDO Gala ‘Best of the best’, kjer se nosilci naslova svetovnih prvakov v vseh IDO disciplinah in kategorijah med seboj pomerijo pred VIP-sodniki. Vsaka plesna točka prejme 500,00 evrov, najboljše tri točke pa 4.000,00, 3.000,00 in 2.000,00 evrov. Letošnji Gala bo posvečen Williamu E. Fowlerju, ki je žal preminul prejšnji teden. Ponosna sem tudi na dejstvo, da je moje znanje cenjeno v tujini in da smo skupaj z italijansko nacionalno panožno organizacijo uspešno izpeljali ‘Grand Prix de Rimini’ izbirno tekmo za YOG (mladinske olimpijske igre). Slika YOG 2017, skupaj s predsednikom FIDS Michele Barbone in podpredsednikom Edilio Pagano."
Pred leti je organizirala gala plesni koncert, ki se ga je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor.

Fionina protikandidatka je bila tudi razvpita odvetnica in kandidatka za različne funkcije Nataša Pirc Musar (dobila je skromne štiri glasove), sicer kot kandidatka bowling zveze, a Fioni žal ne seže niti do kolen ali še bolje plesnih gležnjev. Kot podpredsednica Mednarodne plesne zveze IDO, športna direktorica IDO, direktorica tekmovanj IDO, direktorica za izobraževanje IDO bo Fiona imela vpliv na delitev osem milijonov evrov, kot jih bo letos razdelila Fundacija za šport. Del tega zneska je plesna zveza že prejela.
Predsednik Plesne zveze Slovenije Zoran Kljun je lahko zadovoljen, da ima zveza svojo članico pri finančnem koritu.
Po uradnih in javno dostopnih podatkih je za področje dejavnosti vrhunskega športa programi reprezentanc (D1) in dejavnosti športne vzgoje otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport že sklenila pogodbe o sofinanciranju. Tako je sekcija za moderne tekmovalne plese, ki ji predseduje Diana Drobnič Gorenc, prejela 36.922,00 evrov, sekcija za standard in latin, ki ji predseduje Herman Tomažič, 13.621,00, Boštjan Pavček pa kot predsednik sekcije za rokenrol krmari s skromnimi 3.206,00 evri.
Se s Fiono pišejo boljši finančni časi tudi neposredno za plesalce in plesalke ali se bodo sredstva ‘izgubila’ nekje med pisarno Plesne zveze in predsednikom Zoranom Kljunom, bo pokazala letna bilanca. "PZS se pridružuje zahvali nacionalnim panožnim športnim zvezam za izkazano podporo naši kandidatki Fioni, ki ji ob izvolitvi čestitamo in ji želimo veliko uspeha pri opravljanju nove funkcije," so zapisali na spletni strani PZS. Nove člane in članice sveta mora potrditi še državni zbor.

View Gallery 5 Photos