Chorchypova plešoča partnerica Martina Plohl odprla plesni studio

Martina Plohl v svojem novem studiu

Martina Plohl, večina jo zdaj pozna kot soplesalko Denisa Porčiča Chorchypa v šovu Zvezde plešejo, je sodila v sam vrh tekmovalnega športnega plesa, specialistka za latinskoameriške plese je že 22 let v športnem plesu.

Denis Porčič in Martina Plohl v šovu Zvezde plešejo (foto: POP TV)
In njene sanje o lastnem plesnem studiu so se pred nedavnim uresničile. Plesni studio Plohl je odprl svoja vrata v Slovenski Bistrici.
Studio v Slovenski Bistrici je namenjen vsem ljubiteljem plesa.
"Vedno so bile moje sanje imeti svoj plesni studio, kjer bi lahko poučevala svoje varovance in jim pomagala ustvarjati njihovo uspešno plesno pot. Toliko let smo že kot družina v športnem plesu, da je to kot neka krona večletnim treningom, odrekanjem, vlaganju in naporom, skozi katere gre vrhunski športnik. Z gotovostjo lahko povem, da so se moje dolgoletne sanje zdaj uresničile in se lahko v svoj plesni studio odpravim prav ob vsakem trenutku, ko me zasrbijo pete. Plesni studio Plohl se nahaja v Slovenski Bistrici (Kolodvorska 33c), nedaleč od mojega doma.
Martinin brat Zoran Plohl je s Tatjano Lahvinovič Galčun osvajal naslove svetovnih, evropskih in državnih prvakov; z ekipo so ustanovili ŠRKD Diamant in se odcepili od PK Urška.
Slovensko Bistrico sem izbrala zato, ker si želim svoje plesno znanje in izkušnje deliti tudi v domači okolici in s tem razširiti plesno kulturo tudi na svojem območju. Za zdaj je moj plesni studio namenjen vsem, ki se želijo ukvarjati s plesom bodisi profesionalno ali pa samo za sprostitev. Nisem še razmišljala o odprtju kluba, saj se za zdaj še ukvarjam z zadnjimi malenkostmi, povezanimi s plesnim studiem.
… s soplesalcem Romanom Gerbejevim …
S plesno šolo (klubom) Diamant Ljubljana, kjer deluje moj brat Zoran, še vedno aktivno sodelujem in bom zdaj, ko imam svoj plesni studio na Štajerskem, tudi na tem območju poskrbela, da bo naš tim še toliko močnejši.
… z varovancema Pino Eržen in Janom Hafnerjem …
Za zdaj v svojem studiu poučujem svoje plesne pare, ki jih imam že vrsto let, med njimi je največ slovenskih, pogosto prihajajo tudi moji varovanci iz tujine (Hrvaške, Avstrije, Turčije, Francije).
Cilji za to plesno sezono so vsekakor, da bi v prostorih plesnega studia Plohl s svojimi varovanci lahko trenirala in ustvarjala čim bolj kakovostno in umirjeno, saj so vrhunski rezultati v takšni situaciji neizbežni. Želim si vsekakor ustvariti še mnogo več državnih prvakov, kot sem jih do zdaj že ustvarila, in čim več vrhunskih rezultatov svojih plesalcev na mednarodnem plesnem parketu.
Še ene velike sanje so postale zame resničnost, motivacija za nove projekte v prihodnosti je zato še toliko večja. Pa naj vam zaupam, da se vseh prihajajočih projektov že zelo veselim," je Martina sporočila za naš portal. Velik in pogumen korak za Martino in želim ji vse dobro na novi poti. Naj pa omenim, da je v Ljubljani na Štihovi z letošnjo sezono zaprl vrata svojega Pro Dance Studia koreograf Miha Krušič. Menda ima kot ‘hišni’ koreograf televizijske postaje POP TV dovolj dela s šovi Znan obraz ima svoj glas, Zvezde plešejo, Slovenija ima talent in mu plesna šola jemlje samo čas.

View Gallery 8 Photos