Matevž Česen. Plesna šola Bolero drugi dom že od četrtega leta starosti!

Koreograf, plesalec in pedagog Matevž Česen v seriji fotografij Angel in me fotografinje Tije Ažman.

Plesna šola Bolero je moj drugi dom že od četrtega leta oziroma od same ustanovitve le-te, a bolj kot kadarkoli sem zdaj najbolj ponosen, da sem del tima največje plesne šole v Sloveniji in gre tudi za najuspešnejšo plesno šolo na področju tekmovalnega plesa. Res lahko rečem, da še kako resnično velja ta naš slogan Bolero, najlepši del dneva. Poleg tega se vse Bolerove plesne dvorane v Ljubljani selijo v matično enoto za Bežigradom, v nekdanjo veleblagovnico Astra, kjer se odpirajo dodatni novi prostori, ki bodo še večji in še lepši. Biti obkrožen z izjemnim strokovnim timom z zvenečimi imeni trenerjev in koreografov na čelu z Niko Kljun je res izjemno.

Nika Kljun v družbi Bolerovih pedagogov: Barbara Šuštaršič, Matevž Česen, Ana Vodišek, Miha Vodičar in Jan Ravnik (foto: Tija Ažman)
Tudi svetovni prvak v latinskoameriških in standardnih plesih Miha Vodičar bo kot trener začel novo poglavje v naši plesni šoli, ki začne z oktobrom obratovati z vso plesno ‘mašino’. Vodja in direktor plesne šole Bolero, Janja Pušl in Zoran Kljun, mi dajeta proste roke, da lahko delujem tudi samostojno.
Plesalec v muzikalu Trač ali mnogo hrupa za nič.
Tako sem sam v polnem pogonu že mesec dni, z začetkom v sredini avgusta, ko sem imel turnejo po Evropi. Gostoval sem kot koreograf in trener v petih državah v dveh tednih s 40 plesnimi klasi. Nato so me takoj čakale vaje za novo predstavo v SNG Opera in balet Ljubljana, kajti 5. oktobra bo premiera opere Carmina Burana. Začeli smo tudi že s predstavami iz prejšnje sezone. V Mestnem  gledališču Ljubljanskem bo znova glasno odmeval muzikal Trač ali mnogo hrupa za nič, v SNG Ljubljana pa opereta Orfej v peklu in tudi muzikal Alpska saga gostuje po celi Sloveniji, kjer sem v vlogi koreografa.
Kot trener in koreograf je konec avgusta gostoval po Evropi
Vesel sem tudi ponovnega povabila koreografa Mihe Krušiča in bom del ekipe plesalcev v novi sezoni Znan obraz ima svoj glas, ki se začenja na POP TV. Tudi vsa preostala sodelovanja z različnimi koreografi, plesalci in institucijami so izzivi, ki jih vedno delam z vsem srcem. Veliko delamo z agencijo Selected, ki jo vodi Erik Bukovnik, tako gostujemo doma in v tujini z različnimi nastopi.
Matevž je trener in koreograf številnih državnih prvakov in aktualnih evropskih in svetovnih prvakov v vseh treh plesnih zvrsteh – jazz, modern in šov.
Z oktobrom postajam profesor na Akademiji za ples, ki deluje pod okriljem Alme Mater Europaea, kjer bomo začeli s predmetom muzikal. V veliko čast pa mi je nominacija in povabilo mednarodne plesne organizacije IDO, da bomo z mojimi plesalci, aktualnimi svetovnimi prvaki del Gala World Eventa, kjer se predstavijo trenutno najboljši plesalci sveta. (je za naš portal zaupal načrte letošnje sezone koreograf, pedagog in plesalec Matevž Česen)

View Gallery 5 Photos