Baletniki Stevensa blesteli na evropskem. Šest odličij in najprestižnejša nagrada za koreografijo

… duet The Ocean and Pearls … (foto: osebni arhiv)

Prvi junijski vikend se je v Špitalu odvijalo evropsko prvenstvo v šov plesih v organizaciji ASDU (Austrian Show Dance Union International). Slovenske barve so zastopali plesalci Baletne šole Stevens (Lucija Danilov, Urša Jaklič, Pina Unk, Rebeka Kunilo, Lara Pungerčar, Ana Iglič, Brina Knific, Gaja Slabe, Luka Maj Špenko, Tadej Kapun, Eva Žnidar, Zoja Šivic, Nina Triler in Lana Druškovič), ki so s svojimi točkami blesteli in očarali sodnike ter si priplesali številne nagrade.

… solo Swanhilda – Coppelia …
… solo Golden Vine Fairy – Sleeping …

Lana Druškovič si je s solo variacijo priplesala zlato, z zlatom se je okitila tudi Eva Žnidar, Zoja Šivic je bila srebrna, zlate pokale so odnesli domov še duet The Ocean and  Pearls, kvarteta Wings in Reflection, kvartet Fourte je prejel srebrn pokal, prvo mesto so si priplesala tudi dekleta s točko Sugar koreografinje Mance Torkar.

… Reflection …

"Uvrstitve naših plesalcev na evropskem tekmovanju prejšnji vikend so bile prijetno presenečenje, predvsem zaslužene, saj so prav vsako od tekmovalnih toćk odplesali zelo suvereno, natančno ter na zelo visoki ravni. Za nagrado so prejeli vse štiri ptice, Lana Druškovič pa še v celoti plačano šolnino za poletni seminar v Udinah, Fourte pa 50 odstotkov prijavnine za februarsko tekmovanje v Udinah,"  je za naš portal sporočila Nena Vrhovec Stevens, vodja omenjene baletne šole.

… solo Blue Bird – Sleeping Beauty …

Koreografija Sugar je na koncu tekmovanja prejela tudi priznanje in pokal za najboljšo koreografijo celotnega tekmovanja. kar je najprestižnejša nagrada tega tekmovanja. "Manca, ki je zdaj še v Ameriki s plesno akademijo iz Kopenhagna, je nagrade nadvse vesela, menimo, da bo tako njej kot vsem našim tekmovalcem velika motivacija za nadaljnje delo," je še povedala nena Vrhovec Stevens.

Baletke so si s koreografijo Sugar Mance Torkar prislužile 1. mesto in nagrado za najboljšo koreografijo.

Nenini varovanci so baletno sezono končali 12. junija v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah z zaključno predstavo: Tema in variacije in Štirje letni časi, kjer so plesali vsi učenci omenjene baletne šole. "Potem nastopijo počitnice, a ne za dolgo, ker imamo že v avgustu, od 14. do 24., poletni baletni seminar z baletnima gostoma, Ritto Pollacchi in Petrom Đorčevskim ter korepetirorko Tino Mauko," je za konec povedala Nena.

… Wings …
… Fourte …

Kmalu po končanem seminarju pa se bodo Zoja Šivic, Nina Triler in Lana Druškovič podale novim baletnim izzivom in izkušnjam naproti, septembra namreč začenjajo študij na ljubljanskem konservatoriju. Srečno!

 

View Gallery 9 Photos