Artifex, Tomi Činej, Go breakers, Djurovič&Mrak na svetovnem vrhu

Ekipa Žige Mlakarja na svetovnem vrhu. Artifex so jih res ubili z enim udarcem.

Plesalci v modernih tekmovalnih plesih bodo do konca leta zaposleni z udeležbami na evropskih in svetovnih prvenstvih. Med 16. in 20. oktobrom so se zbrali na Danskem, in sicer v Kopenhagnu, kjer se je odvijalo svetovno prvenstvo v hip hopu, break danceu in electric boogieju za leto 2013. Vesna Vučajnk iz Plesne zveze Slovenije je poslala naslednjo izjavo, na uradne fotografije še čakamo. Ker novice brez fotografij na našem portalu ne moremo objaviti, smo jih za "prvo silo" pobrali s socialnega omrežja FB. "Slovenski plesalci so se ponovno povzpeli na svetovni vrh tako v hip hopu kot breaku, v electric boogiju pa se le-temu zelo približali. Domov so se vrnili  s 5 naslovi prvakov, 5 srebrnimi in 5 bronastimi medaljami. Vse tri članske hip hop formacije so se uvrstile v finale SP. Formacija Kill ’em with the beat (PŠD Artifeks) je zmagala, 3. mesto je osvojila Flip that (ŠKPDPS Novo mesto), 4. mesto pa Kalejdoskop (D Kazina). Dvojne stopničke so si priplesale tudi članske hip hop male skupine, kjer je naslov svetovnih prvakov osvojila skupina RTFX Crew (PŠD Artifeks), 3. mesto pa PSNM (ŠKDPS Novo mesto).

Robi Grmek je novomeško ekipo popeljal na Dansko in bil vesel vseh uvrstitev.

Do naslova svetovnih prvakov sta priplesala tako članski Go-breakers (ŠKPK V. I. P.) kot mladinski Generic Crew (KUD Superstar) break team. Med članskimi je 3. mesto osvojil team Generic Crew (KUD Superstar), pri mladincih pa smo imeli na 2. mestu Go-breakers jr. (ŠKPK V. I. P.) in na 3. mestu Funky Rockerz (D Kazina). Naslov mladinskih podprvakov si je priplesala mala hip hop skupina La familia (PŠD Artifeks), 3. mesto pa članska 2 hip hop formacija Miami fever (ŠKDPS Novo mesto). Uspešni so bili tudi solisti in dvojice.
Tomi Činej tokrat ni zavrnil kolajne, saj je dokazal, da je res najboljši na svetu.

Naslov svetovnega prvaka v break danceu je osvojil Tomi Činej (ŠKPK V. I. P.), 4. mesto pa Aleš Ivanuša (PK Zeko). Naslov svetovnih podprvakov v electric boogiju je pripadel dvojici Dejan Djurovič in Andraž Mrak (PK Miki Domžale), v hip hopu dvojici Žiga Mlakar in Aleš Trdin (PŠD Artifeks), med mladinskimi hip hop dvojicami pa Maši Udovč in Mihu Tavčarju (ŠKDPS Novo mesto).  Čestitke tudi vsem ostalim reprezentantom za odlične nastope in še posebej za uvrstitve v finala."
Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije.