Ana Mesec in Iliya Dobrev priplesala med 24 najboljših parov v Evropi

Slovenska ekipa na tekmovanju (foto: FB)

V Latviji, v mestu Salaspils, se je ta vikend odvijalo evropsko prvenstvo za člane v standardnih plesih in evropski pokal za člane v latinskoameriških plesih. Z uvrstitvami so tako plesalci kot uradni spremljevalec naših parov, Blaž Pocajt, zadovoljni. Njegovo izjavo si lahko preberete tukaj.

Z Blažem Pocajtom na salaspilski plaži (foto: FB)

Državna prvaka Ana Mesec in Iliya Dobrev sta zasedla 23. mesto, tekmovalo je 62 parov. "Seveda sva s celotnim tekmovanjem zelo zadovoljna. Čeprav sva bila pred začetkom kar malo nervozna, sva skozi ples nekako našla svoje mesto med vsemi odličnimi plesalci okrog naju. Zanimivo je, kako zabavno lahko postane ‘tekmovanje’ , ko se sprostiš in ga ne jemlješ kot neko borbo proti drugim, ampak samo kot prostor, ki ti je na voljo, da deliš svoj ples z ljudmi," je komentirala Ana njun nastop, ki je bil za šest mest boljši od lanskega.

Državna podprvaka Jure Bergant in Milana Chekanova sta delila 43. do 49. mesto; lani sta delila 50. do 51. mesto.  Milana je takole komentirala tekmo: "Tekma je bila zelo lepo organizirala inzelo sva uživala v plesu na istem parketu z najboljšimi pari Evrope. Za ples pa lahko povem, da je vedno lahko boljše in več in z Juretom strmiva k temu! Sedaj pa sta pred nama še dve evropski prvenstvi in sicer v latinu in kombinaciji. Že komaj čakava ponovno plesati na tekmi!" Zmaga je šla v Litvo, in sicer sta se je veselila Evaldas Sodeika in Ieva Zukauskaite.

Istega dne, torej v soboto, pa sta na evropskem pokalu v latinu plesala Akim Pekunov in Maša Kastelic, drugouvrščena z državnega prvenstva, in zasedla med 24 pari 16. mesto. "Tekma je bila zelo lepo organizirana, parket super, vzdušje tudi, dvorana res lepo opremljena. S plesom in z rezultatom sva zadovoljna, to je šele najin prvi evropski pokal… Seveda pa pridno trenirava naprej saj naju v tem mesecu čakata še dve prvenstvi. Na tekmo pa sva šla seveda maksimalno pripravljena in z zadanim ciljem," je povedala Maša. Zmaga je šla v Estonijo k paru Konstantin Gorodilov in Dominika Bergmannova. Na tekmovanju ni bilo slovenskega sodnika.

Valdis Skutans je bil organizator dveh velikih plesnih tekmovanj. (Foto: WDSF)

Tekmo je organiziral Valdis Skutans, za katerega ima Blaž same pohvale. Kot desetkratni državni prvak v standardnih plesih, zdajšnji sodnik, trener pravi, da ima ogromno izkušenj in ni problem organizirati dve tako veliki tekmovanji na isti dan. "Že leta 2017 sem z ekipo organiziral svetovno prvenstvo v standardu za mlajše od 21 let, leta 2018 evropski pokal v standardu na relativno novem prizorišču športne dvorane v Salaspilsu. V ekipi imam 20 ljudi, ki delujejo skladno in organizirano," je pred tekmovanjem povedal za spletno stran mednarodne plesne zveze WDSF.

Dvorana v Salaspilsu (fot: FB)
View Gallery 4 Photos