Zmagovalka Poprocka. Skladba Ob kavi ima dober beat, na katerega se lahko pleše.

Anabel je k sodelovanju povabila koreografa Marka Goluboviča …

Petkov zmagovalni nastop je koreografiral Marko Golubović. Ker je bil to moj prvi javni nastop za slovensko javnost, sem nastop želela maksimalno izkoristiti in se nanj tudi dobro pripraviti.

Koreograf in plesalec Marko Golubovič na festivalu Front@ in …
Skladba Ob kavi ima dober beat, na katerega se lahko pleše. Z ekipo, s katero ustvarjam, smo se dokaj hitro odločili, da bodo na odru poleg mene tudi plesalci. Le nekaj dni pred nastopom pa smo ugotovili, da smo edini nastopajoči, ki bodo poleg izvajalca imeli na odru tudi plesalce.
… nastop na Poprocku … (foto: RTV SLO)
Koreograf Golubović si je želel, da se plesalci pojavijo le v refrenu in da se televizijski nastop skadrira tako, da se plesalcev pred refrenom sploh ne vidi. Dinamična in simetrična koreografija s hitrimi gibi v centralni kompoziciji se je ob koncu refrena spremenila v preprost in ponavljajoč se gib, ki je sledil ‘groovu’ skladbe. Obleko za prvi večji javni nastop sem si zamislila sama. Želela sem, da odraža mene. Preprosta, a kljub temu živahna in igriva. Plesalci za menoj so bili koreograf Marko Golubović ter plesalci KUD Igen Celje (Tilen Teržan, Larisa Strašek, Hanna Rotar). Ti so bili oblečeni v elegantno črno, saj nismo želeli usmeriti preveč pozornosti nanje.

Plesalci iz KUD Igen se prav tako pojavljajo v mojem prvem videospotu, ki je izšel takoj po festivalu. Oglejte si ga nekje ob kavi! (je za naš portal komentirala koreografijo in plesni nastop zmagovalka Dnevov slovenske zabavne glasbe 2017 Poprocka Anabel)