Zlata paličica za predstavo Od kapljice do oceana

Od kapljice do oceana (foto: Urška Boljkovac)

Interaktivna plesna predstava Od kapljice do oceana vzpostavlja celovito zaokrožen vizualno-glasbeno-scenski okvir, v katerem se zgodba vodnega kroga od oblaka do morja in nazaj skozi vrtinčenje vodnih kapljic odvije v sodelovanju z obiskovalci. S premišljenim, estetsko dovršenim in umirjeno razigranim ambientom ustvari prijeto vzdušje, ki podpira senzibilnost do umetniških izraznih sredstev, domišljijo in čutni spomin.

Kreativna ekipa Ajda Tomazin, Mojca Špik in Tini Rozman (foto: Anže Virant)

Z odmerjenim prepletom opazovanja in sodelovanja ter nevsiljivo in nežno komunikacijo izvajalki mlade gledalce postopno usmerjata k soustvarjanju dogajanja ter razpirata odprt ustvarjalni prostor za igro in gib. (je zapisala komisija za Zlato paličico v sestavi Nika Arhar, Martina Peštaj in Adriana Gaberščik o predstavi Od kapljice do oceana avtorice Ajde Tomazin in soavtoric Tini Rozman in Mojce Špik. Interaktivna predstava za najmlajše iz cikla Izkustvenega labirinta umetnosti je avtorski projekt samostojnih ustvarjalk mlajše generacije z različnih umetniških področij in združuje umetnost z znanostjo, ki je nastal v produkciji Hiše otrok in umetnosti.

… (foto: Urška Boljkovac)

Najmlajši tako prek prvin sodobnega plesa spoznajo vodni krog in zaplešejo skupaj s kapljicama, saj jih predstava prek igre spodbuja k ustvarjalnemu gibu. Primerna je za otroke, starejše od treh let. Predstava se je tako znašla na platformi Zlata paličica, ki vsaki dve leti zaživi tudi kot festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica ter zagotavlja sistematično in kontinuirano spoznavanje profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev iz vse Slovenije ter kakovostne profesionalne gledališke produkcije za odraščajoče občinstvo. Odpira vrata v gledališče – v radoživ in iskriv prostor odprtega, temperamentnega, kreativnega dialoga, umetniških presežkov in inovativnih prožnih oblik učenja. Zlata paličica, kot platforma in festival, je namenjena vsem, ki radi obiskujejo gledališče in želijo v gledališki svet vpeljati tudi odraščajoče občinstvo.)