Zapuščajo ljubljanski balet po tekočem traku. Odhaja Kristina Aleksova

"Ljubljanski balet zapuščam za eno leto. Dobila sem priložnost, da eno sezono odplešem v operi v Gradcu. Gre za sodobno baletno kompanijo, in ravno to je razlog, da sem odšla tja. Angažirana sem kot demi solistka, prav tako pa je delovanje usmerjeno v razvoj plesalcev, ki tudi sami koreografirajo. Odšla sem na avdicijo, bolj za hec kot za res, odplesala skozi avdicijo in na koncu dneva so mi ponudili pogodbo. Super občutek. Z Darrelom Toulonom (vodja graškega baleta; op.a.) sva se odlično ujela in veselim se dela, ki me čaka.

Vodja graškega baleta Darrel Toulon je dal Kristini možnost enoletnega angažmaja.
Ne bi rada govorila o denarju, lahko samo namignem, da plača ustreza avstrijskemu standardu. Ravno te dni se selim v stanovanje, ki je pet minut stran od teatra, našla sem ga s pomočjo plesalca Lukasa Zuschlaga (glede na to, da sama ne govorim nemško). V Ljubljano bi se rada vrnila, tu je moj dom, družina in prijatelji.
Kristina Aleksova je…
V teh negotovih časih težko rečem, kaj bom čez eno leto, v vsakem primeru se bom v Ljubljano vračala. Želim, da ljubljanski ansambel vodi bistrost razuma in iskrena želja po ustvarjalnosti." (je za naš portal komentirala razloge za začasni odhod iz ljubljanskega baleta in pogoje dela v Gradcu baletna plesalka Kristina Aleksova. Ljubljanski balet je zapustil tudi baletni plesalec Petar Đorđevski, o katerem bomo pisali v naslednjih dneh.)
… v prejšnji sezoni tudi koreografirala na glasbo Stravinskega in koreografijo poimenovala Otroci z roba resničnosti.
View Gallery 4 Photos