Fantastično! Klemen Prašnikar in Saša Averkijeva postala evropska prvaka

V St. Petersburgu se je včeraj, 25. avgusta, odvijalo evropsko prvenstvo za amaterje plesne zveze WDC v latinskoameriških plesih in na najvišjo stopničko sta se povzpela slovenska plesalca Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva.

Klemen in Saška sta premagala oba ruska para.
Po dolgem času je ponovno zaigrala slovenska himna. "Presrečna sva, da sva postala evropska prvaka. To je nekaj, o čemer sva sanjala že kot otroka in danes je ena izmed najinih dolgoletnih želja postala resničnost. Ta rezultat nama daje potrditev, da sva v zadnjem letu delala dobro in dodaten zagon, da še izpopolniva najin nastop ter se še približava oz prehitiva tudi najboljše na svetu. Osvojitev naslova, navkljub odsotnosti nekaterih favoritov, nikakor ni bila lahka. Ker je prvenstvo potekalo v Rusiji, sva vedela, da bova za naslov evropskih prvakov morala prikazati najin najboljši ples. Le tako sva namreč lahko odbila napad ruskih parov, ki sta končala na drugem in tretjem mestu. Plesala sva dobro in konstantno skozi celo tekmovanje. Morda je bil finale še najslabše, vendar očitno še vedno dovolj dober, da sva se na koncu veselila naslova. Slišati slovensko himno sredi Rusije ob naslovu evropskih prvakov je bil prav gotovo eden izmed najbolj čustvenih trenutkov moje kariere. Rada bi se zahvalila celotnemu "teamu", ki skrbi za to, da nič ni prepuščeno naključju. Od trenerjev doma v Sloveniji Daniele in Fredija Novaka ter Mateja Krajcerja, najinih angleških trenerjev, trenerja za fizično pripravo ter najinih oblikovalcev in izdelovalcev plesnih oblek Vesa in Matevž Ogorelec. Vsi te ljudje so izjemno pomembni za najin uspeh in hvaležna sva, da lahko sodelujeva z njimi. Sedaj si bova privoščila nekaj dni odmora, nato pa nazaj na delo, z mislimi že usmerjenimi na oktobrski International v londonskem Royal Albert Hallu," sta navdušeno komentirala za naš portal oba plesalca.
Daniela Škofic Novak je vedno verjela v par Prašnikar&Averkijeva.

Tekmo je preko interneta spremljala njuna trenerka Daniela Škofic Novak. " Na žalost nisem bila z njima, bodrila sem ju lahko le preko mobilnih sporočil. Na srečo sem njun nastop lahko spremljala v živo na dancesport.ru. Bila sta zelo suverena in lepo usklajena, saj sta se na prvenstvo pripravljala celo poletje. Med gledalci so bili tudi Sashini starši in prijatelji, saj prihaja Sasha ravno iz St. Petersburga. Zdaj si bo vzela nekaj dni počitka doma, Klemen pa je že na poti domov v Ljubljano, kjer bo sodeloval na klubskih pripravah v PK Fredi. Čez točno teden dni pa bomo držali pesti še za naša profesionalca, Andreja Škufco in Melindo, ki bosta plesala na svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih za profesionalce v Los Angelesu. Tudi od njiju se nadejamo medalje, samo še ne vemo, kakšne barve bo."
Matej Kralj in Olesja Mokrova sta zasedla šesto mesto v Evropi.

Na prvenstvo sta se prijavila tudi Damir Halužan in Anna Masychts, a se na parketu iz neznanih razlogov nista pojavila. Sicer pa se je dan prej odvijalo še evropsko prvenstvo v standardu, kjer je šesto mesto zasedel Matej Kralj s soplesalko Olesjo Mokrovo. Žal pa Matej od marca dalje pleše za rusko plesno zvezo. "Mateju čestitava, ker je plesal odlično," sta zaključila Klemen in Saška.
Končno nekaj spodbudnih novic in odličnih rezultatov, pa čeprav prihajajo plesalci iz plesne zveze WDC, ki je trn v peti Mednarodni plesni zvezi WDSF in posledično tudi naši plesni zvezi. Vsi omenjeni plesalci namreč niso "uradni" člani PZS oziroma sodijo pod ZPVUTS, ki je samostojno, strokovno, nepridobitno in prostovoljno združenje plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev ter profesionalnih plesalcev.

View Gallery 4 Photos