Na Visu so plesali afriški, sodobni in moderni ples

Na Visu so plesali, gibali in plavali. Anita Čanadi v akciji.

Ideja o glasbeno-plesnem poletju, ki je na otok Vis privabila eklektično mešanico ljudi, se je kuhala že nekaj časa. Letos pa se je ekipa pod vodstvom Sare Zaninović odločila, da idejo tudi realizira. V sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Baobab je mini ekipa organizirala maksi letovanje. Z učenjem plesa, seveda.

"Med 5. in 15. julijem so na Visu potekale poletne delavnice afriškega plesa, afro sodobnega plesa, modern jazza, joge in afriškega bobnanja, pod vodstvom Anite Čanadi, Dalande Diallo, Maše Kagao Knez, Damirja Mazreka in Issiake Sanouja.
Delavnice so potekale dopoldan in zvečer. Jutranjo jogo in bobnanje smo imeli v prijetni senci borovcev na Grandovcu s pogledom na morje in možnostjo takojšnje osvežitve v njem. Vmes smo imeli čas za druženje, plavanje, izlete. Popoldanski del delavnic (modern jazz, afro sodobni ples in afriške plese) smo imeli pa v zapuščenem Domu JNA, kjer je tudi plesna dvorana tamkajšnje plesne šole.
Pred dvorano je velika kamnita ploščad z odrom, kjer je pred časom še obratoval bar, zdaj pa vse propada. Ker je bilo v plesni dvorani letnemu času primerno vroče, smo imeli delavnico afriških plesov kar na prostem na kamniti ploščadi, kjer je naša razgreta telesa prijetno hladil poletni veter.
Deset dni je na žalost minilo zelo hitro in bi vsi želeli, da dopust še traja. Zadnji dan smo imeli predstavitev delavnic v mestu Vis pred občinsko zgradbo, kjer so nam scenografijo delale štiri visoke palme. Navdušili smo množico gledalcev, po koncu pa smo šli še na zaslužen žur.
Delavnice na Visu so bile lepa izkušnja vsekakor vredna reprize prihodnje poletje,"
je za naš portal komentirala dogajanje na Visu plesalka, pedagoginja in koreografinja Maša Kagao Knez.

View Gallery 5 Photos