Zabijanje s trampolina. Že drugi Guinnessov rekord za Dunking Devils

Tomaž Kranjec je novi Guinnessov rekorder v zabijanju s trampolina.

Neverjetni akrobati Dunking Devils so po lanskem rekordu najvišje salte z zabijanjem spet osvojili Guinnessov rekord: najdaljše zabijanje s trampolina. Za naslov Guinnessovega rekorderja sta se tokrat pomerila kar dva člana skupine Dunking Devils. Matevž Pogačar in Tomaž Kranjec, oba profesionalna akrobata, sta se na podiranje rekorda pripravljala zadnjih šest mesecev, saj sta morala preskočiti več kot deset metrov in nato še zabiti na koš. Do zdaj je ta rekord, ki velja za najprestižnejšega v disciplini akrobatskega zabijanja, držal Britanec Jordan Ramos z 10.05 metra, Tomaž Kranjec pa je dolžino skoka izboljšal za celih 11 centimetrov!

Tomaž Kranjec
Tekmovanje v podiranju rekorda je potekalo kar pred očmi javnosti, minulo soboto na dogodku Cedevita 3×3 Ljubljana Challenger na Kongresnem trgu. Napeto tekmovanje so Dunking Devils organizirali v sodelovanju z agencijo Extrem in podjetjem Spar, saj so želeli omogočiti oboževalcem, da so v živo prisotni na tem zgodovinskem dogodku. Občinstvo je navdušeno spodbujalo oba tekmovalca ter glasno slavilo, ko je Tomažu v tretjem poskusu uspelo podreti rekord. Dunking Devils so zdaj predali vse dokaze o uspešnem skoku organizaciji Guinness World Records in čakajo na uradno potrditev rekorda.
Matevž Pogačar
"Oba z Matevžem sva imela precej težko nalogo, saj je takšen skok resen napor za celo telo. Morda je bila moja naloga malce težja, saj je Matevž skočil prvi in takoj postavil nov rekord, kar je pomenilo, da sem moral skočiti dlje, če sem ga želel premagati. Ob prvem poskusu sem sicer zadel koš, vendar se z roko nisem dotaknil obroča, tako da je bilo treba skok ponoviti. Ko je sodnik rekel, da je to moj zadnji poskus, pa sem si rekel, da moram tokrat iti do konca. In uspelo mi je. Občutek je res fenomenalen!” je izjemen podvig komentiral Tomaž Kranjec, akrobat Dunking Devils in novi Guinnessov rekorder.
Tomaž Kranjec in Matevž Pogačar
"Bil sem kar presenečen, ko mi je že ob prvem skoku uspelo podreti rekord, saj na treningih pred tem še nisem imel tako dobrega poskusa. Najverjetneje je k temu pripomoglo občinstvo in pozitivna energija, ki jo dobiš, ko vidiš, koliko ljudi te spodbuja. Tomažu je potem sicer uspel še daljši skok, tako da moj rekord ni veljal prav dolgo. Vendar z ekipo že načrtujemo podiranje novih rekordov, tako da ga bom gotovo kmalu spet izzval,"
je opisal svojo izkušnjo in občutke Matevž Pogačar, akrobat Dunking Devils.

Tomaž Kranjec (foto: Katja Pokorn)

To je že drugi Guinnessov rekord, ki so ga domov odnesli Dunking Devils. Lani je namreč Guinnessov rekorder v najvišji salti z zabijanjem postal tudi Maks Veselko, ki je preskočil 3,55 metra in s salto zabil na koš. Gotovo pa ne bo zadnji, saj imajo Dunking Devils v mislih že nove rekorde, ki jih bodo naskočili. (so za naš portal sporočili iz ekipe Dunking Devils)

View Gallery 5 Photos