Za vse Amadee. Dunking Devils proti spolnim zlorabam. Posodite svoj glas tudi vi!

V minulih dneh je Slovenijo pretresel video Skriti escaperoom, s katerim Unicef Slovenija v sodelovanju z Združenjem proti spolnemu
zlorabljanju ozavešča o spolnih zlorabah otrok. Tudi Dunking Devils smo se odločili, da bomo posodili svoj glas tistim, ki niso slišani, ter s tem pomagamo žrtvam in poskrbimo, da storilci ne ostanejo nekaznovani. Zelo pomembno je, da o tej temi govorimo, saj kar 68 odstotkov žrtev molči in zato mnogo zločinov ostane skritih za štirimi stenami.

Unicef Slovenija je za dva dni odprl Skriti escape room na dejanskem mestu večletne spolne zlorabe, ki jo je doživljala Amadea. Ta je nato obiskovalcem povedala svojo pretresljivo zgodbo, ki je žal zgodba marsikaterega otroka. Po podatkih EU-ja je namreč do 18. leta starosti spolno zlorabljena že vsako tretje dekle in vsak peti fant, po podatkih slovenske raziskave pa vsako peto dekle in vsak sedmifant.

"Amadeina izkušnja nas je pretresla, njen pogum pa nas je spodbudil k temu, da tudi sami podpremo Unicefovo kampanjo. Kot skupina, ki v Sloveniji želi postavljati zgled mladim, se nam zdi pomembno, da tudi mi spregovorimo o nedopustnosti spolnega nasilja,” je podporo projektu izrazil Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils. (so sporočili iz skupine Dunking Devils)