Woop! Odprt mega trampolin park, novi dom Dunking Devils. Borut Pahor je že skakal!

… (foto: Toni Konrad) …

Akrobatska skupina Dunking Devils je odprla največji trampolin park v Sloveniji in enega najmodernejših v Evropi. Pod njegovo streho je omenjena skupina dobila svoj novi dom, tam pa bodo delovali tudi mlada akrobata Flipping Art in društvo Sokol. Omenjeni so nastopili minuli četrtek na slavnostnem dogodku ob prerezu traku, ki se ga je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Slovenski predsednik Borut Pahor je prerezal trak …
"Želimo si, da se ljudje pridejo v Woop! zabavat, se družit in športat. Da odložijo telefone ter se prepustijo tej neverjetni zabavi v zraku," pravi vodja projekta Miran Razoršek. Ustanovitelj Samo Habič je s parkom želel omogočiti razvoj mladih talentov, akrobatov, športnikov prostega sloga ter vsem navdušencem ponuditi možnost, da skačejo skupaj s profesionalci. Park je nastal v sodelovanju z ekipo Dunking Devils. Fantje so ‘prečesali’ Evropo, poiskali najbolje ocenjene parke, preverili, kaj ponujajo, kakšne standarde so postavili, ter na podlagi tega pripravili, izvedli in dokončali projekt. Zaradi visokih standardov so tudi materiali v parku med najkakovostnejšimi v Evropi.
… in seveda tudi skočil … (foto: Toni Konrad)
Eden od ustanoviteljev skupine Dunking Devils Marko Knafelc je presrečen, ko danes pogleda park: "V vsej tej norišnici se zelo redko ustaviš in pogledaš, kaj delaš. Od ideje na papirju do računalniške vizualizacije pa do danes, ko park stoji, ni bilo veliko časa. Ko zdaj za trenutek obstanem in pogledam Woop!, ga lahko samo občudujem. Ponosen sem na to, kar smo naredili. Zdaj vidim, da je v realnosti videti še milijonkrat bolje kot v glavi."
… (foto: Matic Eržen) …
Knafelc,  profesionalni akrobat Dunking Devils, pravi, da se je park od samega začetka spremenil vsaj 30-krat: "Razlogi so bili različni, od višine stropov do smernic Mednarodnega združenja trampolinskih parkov ter seveda zaradi naših želja in idej."
… (foto: Toni Konrad) …
Park je prilagojen željam profesionalnih akrobatov, hkrati nudi odlične pogoje tudi za začetnike in rekreativce: "Že na samem štartu smo želeli park prilagoditi za Dunking Devils ter preostale akrobate, kar je prednost v primerjavi z drugimi parki. Ti nimajo tako močnega ‘branda’ v ozadju in razvitega profesionalnega dela. Pri Samu smo naleteli na posluh, hitro smo našli skupini jezik. Hkrati smo želeli, da je park dostopen širši množici, da jim omogočimo pogoje, kot jih imamo mi. Radi rečemo, da v Woopu lahko vsak postane Devils za en dan!"
… (foto: Toni Konrad) …
Ker je park namenjen tudi rekreativcem, se bodo v njem vsako jutro odvijale skupinske vadbe, kot so Woop! Combo, Woop! Fit in Woop! Base. Ana Zakrajšek, vodja programa v trampolin parku Woop!: "Zavedamo se pomena vsakodnevne telesne aktivnosti, zato smo pripravili kakovosten športni program, ki ga vodita izobraženi in izkušeni trenerki. Želimo si, da bi čim več ljudem različnih starosti, konstituciji in telesne pripravljenosti omogočili, da spravijo svoje telo v pogon."
… (foto: Toni Konrad) …
Za vse, ki bi želeli svoje znanje akrobatike dvigniti na višjo raven, se naučiti določenega gimnastičnega elementa oziroma ga osvojiti, imajo možnost udeležbe na delavnicah. "Na njih bodo člani Dunking Devils in Flipping Arta z udeleženci predelali napovedane tematike delavnic. Že zdaj je povpraševanje po teh izjemno, zato imamo razpisane številne termine," pravi Zakrajškova. Tisti, ki pa se ukvarjajo s športi prostega sloga kot so deskanje na snegu in valovih, vožnja bmx in podobno, pa bodo imeli na voljo tedenske treninge.
… (foto: Toni Konrad) …
Za mnoge bo to uresničitev sanj, v katerih se bodo marsikaj naučili. Sanje so se uresničile tudi Dunking Devils: "Profesionalni del Woop! Ljubljana je uresničitev dolgoletnih sanj. Vsem slovenskim akrobatom in športnikom prostega sloga omogoča optimalne pogoje za hiter in varen napredek. Prepričan sem, da bomo Dunking Devils s treningi v njem dosegli nove vrhove. Hkrati pa bi radi nad akrobatskimi disciplinami navdušili nove mlade talente in jih razvili v bodoče evropske, svetovne in olimpijske prvake različnih disciplin," je dodal vodja ekipe Dunking Devils Domen Rozman.

View Gallery 8 Photos