Vid Šteifelser in Zara Avsec. Za nama je drugo svetovno prvenstvo v tem mesecu; čaka naju pa še eno!

Zara in Vid na svetovnem prvenstvu v latinu (foto: osebni arhiv)

Za nama je že drugo svetovno prvenstvo v zadnjih treh tednih. V začetku meseca novembra sva se udeležila svetovnega prvenstva v kombinaciji 10 plesov v Romuniji, v Sibiu, kjer sva med 34 pari dosegla odlično 19. mesto.

Vid in Zara v Romuniji
S spremljevalcem in trenerjem Lukašom Mušinko


Minulo soboto pa sva skupaj z Enejem (Eržen, op. u.) in Taro (Por op. u.) zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih v Istanbulu v Turčiji. Med 74 pari iz 44 držav sva dosegla 33. mesto. Konkurenca je bila zelo močna, saj iz vsake države prihajata le dva najboljša para, zato sva z uvrstitvijo zelo zadovoljna.

Vid in Zara s trenerko Tatjano Lahvinovič Galčun in Lukašom Muškino (foto: osebni arhiv)

Ob tej priložnosti bi se rada najprej zahvalila najinima spremljevalcema Tatjani Lahvinovč Galčun in Lukasu Musinki ter celotnemu timu Diamant, ki so poskrbeli, da sva bila na tekmo odlično pripravljena. Ravno tako se morava zahvaliti še svojim staršem, ki nama vse to omogočajo. Z mislimi sva že pri svetovnem prvenstvu v standardnih plesih, ki se bo čez tri tedne odvijalo v Rigi. (sta po tekmi na svetovnem prvenstvu v latinu za mladince, ki se je odvijalo v soboto v Istanbulu, sporočila Vid Šteifelser in Zara Avsec. Čestitke za oba dosežena rezultata in naj gre tudi v tretje tako uspešno.)