Valentina Turcu pred premiero. Jevgenij Onjegin. Senčne plati ljubezni.

Valentina Turcu znova v objemu ljubezenskih plesnih zgodb.

Jevgenij Onjegin – vesolje samote … čustveno popotovanje, ki razkriva ‘senčne plati’ ljubezni, lepote ter drugih romantičnih idealov in iluzij, upodablja neizogibnost smrti in njen pečat na naše občutenje minljivosti.

Puškinova pisava, s katero je avtor prepričljivo izrazil najgloblja človekova občutja sreče in žalosti, trpljenja in ekstaze, ljubezni in žalovanja, se me je globoko dotaknila pri ustvarjanju te kontemplativne koreografije v lastnem prepoznavnem slogu. (razmišlja pred premiero dramskega baleta Jevgenij Onjegin koreografinja Valentina Turcu, ki si ga je po lastnem glasbenem konceptu in režiji zastavila v dveh dejanjih. Asistenta koreografije sta Anton Bogov in Julio Arozarena, scenograf Marko Japelj, kostumograf Alan Hranitelj in oblikovalec luči Aleksandar Čavlek.
Simfoničnemu orkestru SNG Maribor dirigirata Dominic Grier in Simon Robinson, solista na klavirju sta Katarina Lotrič in Denys Masliuk, koncertna mojstrica je Oksana Pečeny Dolenc. Nastopili bodo solisti in ansambel mariborskega Baleta z Antonom Bogovom v naslovni vlogi. Premiera bo v soboto, 26. novembra, v Veliki dvorani SNG Maribor. Gostovanje v Ljubljani pa bo 6. decembra na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma.)
… (foto: Tiberiu Marta)
View Gallery 4 Photos