Urška Centa. Vabljeni na dvorišče, polno dogajanja v poklon flamenko kulturi!

Majhno dvorišče. Žarek svetlobe. Prijetna hladnost ploščic in krik ptice, ki sedi na ograji balkona. Prostor, kjer je nastal flamenko in se, skrit za štirimi stenami, navzel življenja. Vabljeni na dvorišče Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, ki bo v petek, 28. 8., polno dogajanja v poklon kulturi flamenka. Dokumentarnim filmom in posnetkom, ki pričajo o njenem bistvu, filozofiji in razvoju, se bo pridružila tudi okrogla miza odprtega tipa, kjer bo pod vodstvom plesalke in raziskovalke flamenka Urške Centa potekala debata o flamenku, kot tuji kulturi in njenemu prelomu v umetnost.

Ko se bo popoldne prevesilo v večer, se bo na dvoriščnem odru odvil plesno-glasbeni program ljubiteljev flamenka, ki jih tudi v Sloveniji na njihovi poti spremlja in navdihuje že leta. Večer bo zaključil intimen koncert flamenko kitare kitarista in lutnjista Izidorja Erazma Grafenauerja s plesalko Urško Centa.
Program: 18:00 dokumentarni film Manuel, A film by Tao Ruspoli; 18:30 dokumentarni film Flamenco at 5:15; 19:00 okrogla miza Med tradicijo in sodobnostjo; 19:30 projekcije videov Leyendas del flamenco; 20:00 open stage Flamenko v Sloveniji.; 20:30 Flamenko pod zvezdami; koncert Izidor Erazem Grafenauer in Urška Centa (sporoča flamenko plesalka in pedagoginja Urška Centa in vabi na petkov flamenko večer. Vstop je prost.)