Urška Centa s flamenkom na sodobni način. Slovo od leta 2017 s predstavo Sacai.

Urška Centa je ena najboljših performerk flamenka. (Foto: Tomaž Zajelšnik)

Cikel plesno-glasbenih koncertov flamenka Noches de tablao se od leta 2017 poslavlja s posebnim prazničnim programom. Znova vas toplo vabim v prostore butičnega gledališča Pocket Teater Studio v starem mestnem jedru Ljubljane, kjer bo v četrtek, 21., in petek, 22. decembra, ob 20.30 na sporedu Sacai, v kateri tradicionalni flamenko združujemo z modernejšimi umetniškimi praksami.

V predstavi Sacai se kot avtorica ukvarjam s problemom sodobnega, egocentrično naravnanega človeka in njegove samote. Njegove subjektivne percepcije, ki temeljijo na principu ‘adaequatio intellectus et rei’, ga ograjujejo v svet samozadostnosti in rigidnosti ter vodijo v zaslepljenost in nezmožnost sočutne interakcije s sočlovekom. Oči vidijo samo tisto, kar želijo videti, um razume samo tisto, v kar hoče verjeti.
Predstava z živo glasbo španskega pevca Ángela Lópeza de Tora in domačega kitarista Vita Marenčeta si poleg izrazne moči tradicionalnega flamenka ter sodobnega plesa svojo pot do občinstva utira tudi preko vizualnih impresij v avtorstvu mladega umetnika Claudija Sovreta Miklja, ki občinstvu predstavljajo idejo opazovanja ‘resnice’ skozi kalejdoskop.
… (foto: Tomaž Zajelšnik)
Število vstopnic je močno omejeno, zato si jih pravočasno zagotovite z rezervacijo na info@pocketeater.com in 070 325 522. (vas lepo vabi plesalka, koreografinja, pedagoginja Urška Centa, avtorica predstave Sacai, ki je nastala z glasbenikoma Ángelom Lópezom de Torom in Vitom Marenčetom v video instalaciji Claudija Sovreta Miklja. Pocket Teater Studio pa je na Rimski cesti 2b v Ljubljani)

View Gallery 4 Photos