Urška Centa. Naj se POLET(na) PLES(na) šola – SDS 2020 začne!

Urška Centa (foto: facebook)

Po tem obdobju, ko smo ples doživljali zelo drugače, ga merili v kvadratnih metrih in megabajtih, me veseli, da vas lahko končno povabim na pravo plesno druženje. Razmeram navkljub se bo tudi letos odvila Poletna plesna šola v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, ki, kot vsako leto, tudi tokrat ponuja zelo pester program plesnih delavnic in drugih aktivnosti.

Lepo vabljeni, da se mi pridružite na delavnici bosonogega flamenka, kjer bomo brez obutve raziskovali gib flamenka, njegove vsebine, ritem in lepoto našega telesa z vsemi potenciali, ki jih ponuja. Pet dni zapored bomo spoznavali in nadgrajevali našo tehniko flamenka in se lotevali različnih ustvarjalnih nalog, ki jim boste kos ne glede na stopnjo predznanja flamenka. Poletna plesna šola bo v skladu s postepidemijskimi razpisi v prvem tednu počitnic ponudila manjše število plesnih klasov in delavnic kot ponavadi, vendar bo. Vsi klasi/delavnice, ki predvidevajo dotik, so žal odpovedani. Prav tako v Slovenijo ne morejo pripotovati vsi učitelji, ki so bili predvideni. Vendar kljub tem oviram program ostaja pester in zanimiv.

Leo Mujić (foto: SNG Opera in balet Ljubljana)

Program Poletne plesne šole je tudi tokrat zasnovan tako, da se vanjo lahko vključijo popolni začetniki kot tudi plesalci z bogatim predznanjem. Nabor plesnih vsebin je izjemno raznolik: klasični balet, sodobni ples, modern, joga, breakdance, flamenko, jazz itd. Plesalci se tako lahko seznanijo z osnovami izbrane zvrsti ali nadgradijo svoje znanje.

Rita Pollacchi in Tjaša Kmetec (foto: Darja Štravs Tisu)

Baletni program je pripravljen v sodelovanju z Višjo baletno šolo, ki deluje v okviru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. V letošnjem letu se bodo kot mentorji klasičnega baleta predstavili priznani baletni pedagogi in plesalci: plesalec in koreograf ter ustvarjalec odmevne lanskoletne baletne predstave Veliki Gatsby, Leo Mujić, ter solistki omenjene predstave, Tjaša Kmetec in Rita Pollacchi, obe baletni prvakinji SNG Opera in balet Ljubljana. Naj se POLET(na) PLES(na) šola – SDS 2020 začne!

Več informacij na: http://www.jskd.si/ples/izobrazevanje/sezona_2019_20/poletna_plesna_20/uvod_poletna_plesna_20.htm in https://www.facebook.com/danceJSKD/.; prijavnica: https://forms.gle/SfaBFeuGdo1qRnPKA (vas vabi flamenko plesalka Urška Centa na Poletno plesno šolo, ki se bo odvijala od 19. junija do 4. julija.)