Tomaž Šter in Valeriya Musina zasebno nista par, imata pa nov videospot.

Tomaž in Valeriya na strehi hotela InterContinental (foto: Jure Stušek)

Ker je snemanje plesnega videa preprosto velik kreativni izziv, koreografiranje in snemanje pa je vedno ‘žur’. Posebne inspiracije ni bilo, všeč nama je bila pesem, in vse se je razvilo od tam naprej. Za lokacijo smo izbrali InterContinental, ki je res lep in glamurozen hotel in se tako lepo ujema z estetiko naših latinskoameriških plesov. Tudi oni so bili zelo zainteresirani za sodelovanje in v veliko pomoč, za kar se jim še enkrat lepo zahvaljujemo.

Nov spot Tomaža in Valeriye


Snemali smo februarja, bilo je vetrovno in precej mrzlo. Ko smo snemali na strehi, smo tako med kadri tekali nazaj noter na toplo. Z Valeriyo res dobro sodelujeva že od začetka oddaje Zvezde plešejo. Skupaj nastopava in koreografirava, zasebno pa nisva par.

(foto: Jure Stušek)


Glavni mojster za kamero je bil Jan Jordan Frangež, zelo talentiran in ustvarjalen videograf. Asistiral mu je Jure Stušek, za brezhiben videz je poskrbela Mirela Brkić, za kostumografijo pa Elisangela Sanders (Elisa design).

(foto: Jure Stušek)


Res je plesati za kamero čisto različno od živega nastopa. V živo pač odplešeš, za delo s kamero pa moraš imeti ves čas v mislih, kako bo to izpadlo, pod katerim kotom snemati, kako umestiti v prostor, kako kadrirati, upoštevati oziroma pravilno moraš uporabljati tudi bolj tehnične elemente, kot so snemalna oprema, osvetljava, zvok, barve … Meni je najboljši izziv to, da kamera dovoljuje še več izraznosti in možnosti pripovedovanja kot živa točka.

Tomaž Šter (desno) bo gost oddaje Parada plesa skupaj s plesalcem Tomom Tololeskim. (Foto: Lea Slapar)

Tretji spot je plesno že izdelan, upam, da se kmalu pripravi tudi vse za snemanje. Naslov bo Dreaming with a broken heart. (za naš portal razmišlja plesalec Tomaž Šter ob premieri najnovejšega plesnega spota, ki ga je posnel s soplesalko Valeriyo Musino. Tomaž bo gost oddaje Parada plesa v nedeljo, 14. junija, ob 18.45 na TV3 skupaj s plesalcem Tomom Tololeskim.)