Korona odnesla osemkratnega državnega prvaka. Tanisa Potočnik Martič našla novega soplesalca. Na Hrvaškem!

Nov par na tekmovalnem parketu. Tanisa Potočnik Martič in Karlo Ostružnjak s trenerko Natalijo Banovič (foto: osebni arhiv)

Korona prinesla razpad para med mlajšimi mladinci. Tanisa Potočnik Martič in Tim Stajan sta preteklost; dobrodošel Karlo Ostružnjak!

Draga Tanisa, pozdravljena, in na družbenem omrežju si objavila, da po dobrih štirih letih odhajata s tvojim dosedanjim plesalcem Timom Stajanom vsak na svojo plesno pot. Kaj je botrovalo tej odločitvi?
Ker sva si značajsko preveč različna, sva uvidela, da bi sodelovanje na dolgi rok bilo oteženo. Zato sva nekako pričakovala, da bo slej kot prej prišlo do kakšnih sprememb. Sicer pa mu želim vse dobro in sem mu hvaležna za vse plesne izkušnje ter skupna doživetja v teh dobrih štirih letih.

Tim Stajan in Tanisa Potočnik Martič na lanskem državnem prvenstvu v standardnih plesih, kjer sta postala državna prvaka (foto: Marko Mesec)

Koliko naslovov državnih prvakov sta skupaj dosegla in na katerega v tujini si najbolj ponosna?
V najinem tekmovalnem obdobju sva bila osemkrat državna prvaka, štirikrat podprvaka ter enkrat bronasta. V tujini in doma sva sodelovala na številnih tekmovanjih in ponosna sem na mnoge uvrstitve na stopničke ter v finale na mednarodnih tekmovanji v Beogradu, Zagrebu, na Junior Dance Festival v Portorožu, v Mariboru (Maribor open), v Novem mestu (Novo mesto open), v Ljubljani (Ljubljana open) …

Karlo in Tanisa bosta izmenično trenirala v Zagrebu in Mariboru (foto: osebni arhiv)

Hitro si našla novega partnerja, in to kar v Zagrebu. Karlo Ostružnjak je na facebook napisal 4. maja, da išče plesalko, in zelo, zelo hitro sta se našla in že trenirata. Kdo je ‘kriv’, da sta se našla tako hitro?
Vesela sem, da sva se našla. Tim je bil že v dogovorih za novo možnost in tudi sama sem želela poiskati primernega plesalca in povprašala trenerje za mnenja. Pot me je privedla do Karla in 16. 5. sem bila v Zagrebu na ‘probi’, ki je bila uspešna. Oba s Karlom sva bila zelo navdušena. Vedela sva, da je to to in s trenerji smo se začeli dogovarjati o načrtih za prihodnost.

Karlo Ostružnjak z nekdanjo plesalko Karlo Ivaštinovič (foto: FB)

Karlo se je tudi razšel po štirih letih z dosedanjo partnerico Karlo Ivaštinovič. Meniš, da so to kritična leta pri vas mlajših mladincih, ko verjetno ne sledite več samo trenerju in staršem, ampak upoštevate tudi lastne občutke?
Mislim, da v mojem primeru temu ni bilo tako. Še vedno veliko dam na mnenje svojih trenerjev kot tudi mnenje svoje mame, je pa res, da izražam svoje občutke in se o tem pogovorimo, z nekom bolj, z drugim manj.
Tudi Karlo je večkratni državni prvak, pleše deset plesov, visok je 167 cm (brez čevljev je napisal na FB), star 13 let … Kako po nekaj treningih delujeta skupaj, kaj ti je na njem všeč?
S Karlom se zelo dobro razumeva in za zdaj lepo sodelujeva na treningih. Zelo dobro nama gre in dobro sva se ujela. Karlo je zelo prijeten fant, in kar je tudi zelo pomembno, je odličen plesalec. Zanimivo je tudi to, da imava s Karlom in njegovim bratom dvojčkom Matom rojstni dan na isti dan in sicer 1. februarja. Oba sva rojena istega leta 2007, zjutraj, morda kakšno uro razlike. Kakšno naključje ali pa tudi ne.

S trenerko Natalijo Banovič na treningu v PK Samba (foto: osebni arhiv)

Glede na to, da prihaja iz Zagreba, me seveda zanima, ali bosta plesala za Slovenijo ali Hrvaško? Če za Slovenijo, ali ostaja vajin klub Samba in trenerka Natalija Banovič? Kako in kje bosta trenirala, kako bo s šolanjem …?
Ostajava na Sambi in plesala bova za Slovenijo. Najini trenerji bodo poleg Natalije Banovič še Matija Novosel, Vedran Čelič in Blaž Pocajt, morda pa še kdo, ko bova trenirala v Zagrebu. Med poletjem in počitnicami bova izkoristila čas, da se naučiva nove koreografije desetih plesov in jih bova tudi s treningi utrjevala. Za zdaj načrtujeva tedensko eden do dva treninga v Mariboru in dva do tri (med vikendom) v Zagrebu. Sicer se bomo tudi sproti dogovorili in usklajevali ter koordinirali glede terminov treningov. Na začetku bo več dela, ko bo pa šolanje, bova poleg skupnih treningov trenirala tudi sama, vsak zase (to kar se da). Bomo videli, kako bo šlo, in upamo na najbolje. Šole ne želim dati na stranski tir in morala bom dobro načrtovati, da se bo vse izšlo, kar se da dobro. V času poletnih počitnic si bova prav tako privoščila krajši oddih na morju.
Predvidevam, da bosta plesala vseh deset plesov, kajne? Kaj je tisto, kar je treba najprej narediti v novem partnerstvu?
Plesala bova vseh deset plesov in najprej je treba postaviti koreografije, jih osvojiti, nato pa dobro s treningi utrditi, predvsem pa uživati v plesu in glasbi.

Tudi Tim si je že našel novo plesalko in s Taniso ostajata klubska kolega (foto: Marko Mesec)

S kom zdaj pleše Tim Stajan? Kako se bosta gledala na tekmovalnem parketu?
Tim je našel svojo novo plesalko na Sambi. Upam in želim si, da bodo naši odnosi ostali primerni. Timu in njegovi plesalki iskreno želim vse dobro. Želim, da bosta v plesu uživala in sledila svojim željam ter ciljem. Upam, da bo z njegove strani podobno in da bomo na nek način bili kolegi, ki nas povezuje isti šport, in tako drug drugemu znali privoščiti vse najbolje v plesni karieri v prihodnje.
Korona je vsem prekrižala načrte, tudi tebi verjetno, saj sta za zdaj odpadli obe državni prvenstvi, ki pa ju boste nadomestili jeseni. Kaj si počela v času korone glede fizične priprave in psihične stabilnosti; in jasno, je bil to čas za odločitev za razhod?
V času korona virusa in ‘izolacije’ sem morala veliko postoriti, saj sem sproti opravljala šolske obveznosti, ki jih ni bilo malo, tudi sobo sem uredila, kot sem si želela, in reducirala odvečne stvari v omari. Prav tako sem pogledala kakšen dober film. Sprehodov, rekreacije, telovadbe ter vaj za tehniko plesa doma tudi ni manjkalo, sem pa veliko razmišljala, kaj se bo zgodilo glede mojega plesa, saj je bil sprva načrtovan daljši odhod na Japonsko, ki pa je zaradi okoliščin odpadel, in glede na vse nisem bila prepričana v to, kakšen dogovor bova sklenila s Timom. Ali bo šel vsak po svoji poti ali ne.
Torej omare si pospravila, si mogoče razmišljala, da zaključiš plesno kariero na področju športnega plesa in se mogoče bolj posvetiš baletu, ki ga tudi plešeš?
Omare so bile pospravljene in odstranila sem oblačila, ki so mi premajhna. Res je, da sem tudi razmišljala o vrnitvi k baletu, saj v primeru, da bi ostala sama in ne bi našla plesnega partnerja, bi se vrnila k baletu, ki je bil in je še vedno moje drugo veliko veselje, ki sem ga gojila od svojega tretjega leta starosti.

Tanisa je odpeljala Karla na sprehod ob Dravi (foto: osebni arhiv)

Vidim, da je Karlo skupaj z bratom dvojčkom Matom, ki tudi pleše, odličen kuhar. Si že poskusila kakšno jed izpod njegovih rok?
Ta vikend smo prvič začeli aktivno trenirati in ni bilo časa za kuhanje, verjamem pa, da bo kmalu kaj skuhal in bom imela priložnost to poskusiti, ali pa bova celo morda skuhala kakšno jed skupaj.

Čas je za nove podvige (foto: Marko Mesec)

Zadnje vprašanje. Kako se v tem trenutku počuti Tanisa Potočnik Martič na pragu novega obdobja?
Počutim se super, pripravljena in motivirana sem za nov začetek in veselim se sodelovanja s Karlom.
Želim uspešno na novi poti!