Tina Begić ponosna na svoje rusalke. Ti rezultati so v takšni konkurenci neverjetni!

Vanja Klepec si je na svetovnem prvenstvu World Dance Star spet priplesala zlato v solu.

Že peto leto zapored smo se člani Plesnega kluba Rusalka odpravili čez mejo, na Svetovno plesno prvenstvo World Dance Star zveze ESDU (European Show Dance Union), v Poreč (HR). Letos smo se iz malega Kočevja odpravili že v ponedeljek 22. maja, saj so organizatorji, zaradi ogromne priljubljenosti prvenstva, tekmovanje podaljšali za en dan. Letos je sodelovalo več kot 20 držav, okoli 50.000 plesalcev, na finalnem odru pa se jih je pomerilo ve kot 8000.

Pred nami je bil cel teden dogodivščin, novih spoznanj, prijateljstev, znanj, pa tudi malo treme. To leto si bomo zagotovo zapomnili. Bilo je veliko novega, neznanega. Prvič smo se prijavili v kategorijo Lyrical, ki velja za tehnično najtežjo kategorijo, prvič smo se prijavili v kategorijo Production Number, ki velja za najbolj priljubljeno, najobsežnejšo in najbolj atraktivno kategorijo tekmovanja. Tekmovanja so se prvič udeležile naše Jazz Juniorke. Naše najmlajše so letos prestopile starostno mejo in so bile tako najmlajše tekmovalke v svoji kategoriji.
Letos smo prvič odšli v tako številčni obliki. 23 tekmovalk in kar nekaj navijačev. Novega nas ni bilo preveč strah, izzive smo sprejeli odprtih rok. Kočevje in Slovenijo smo na kvalifikacijah zastopali s petimi točkami: ‘Wear it like a crown’ (Vanja Klepec, ‘Lyrical solo’), Bare necessities (Neja, Sara, Lana, ‘Musical Theatre duo/trio/quartet Children’), ‘Scarecrow love story’ (‘Production Number group Junior’), ‘Body love’ (‘Lyrical group Senior’), ‘Silent movie’ (‘Production group Senior’).
Čeprav so bila dekleta precej utrujena, so svoje kvalifikacijske nastope odlično izpeljala. In zato je sledilo veselje. Štiri točke so se uspešno kvalificirale, točka ‘Silent movie’ se je celo uspela prebiti v A-ligo v najelitnejši kategoriji. To je bil največji dosežek našega malega kluba.
V prihodnjih dneh smo se uspeli malce oddahniti, se zabavati, poležavati ob bazenu in se udeležiti nekaj plesnih delavnic, ki so jih vodili sodniki tekmovanja, ki so vrhunski in svetovno priznani plesalci. A kaj kmalu smo se spet ogrevale, ličile in si urejale frizure. Prišli so naši dnevi na finalnih odrih. Večina treme je že bila za nami, zato so dekleta lahko še bolj uživala na odru … Zadnji dan, v nedeljo, 28. maja 2017, tik preden smo se odpravili proti domu, pa so sledile še razglasitve.
Tudi letos kar nismo mogli verjeti svojim dosežkom. Vanja je s svojo solo točko znova priplesala 1. mesto v B-ligi, trio Musical theatre so osvojile 3. mesto v B-ligi, ‘Scarecrow love story’ je osvojil več kot odlično 7. mesto v B-ligi, ‘Silent movie’ pa v A-ligi nepričakovano 11. mesto. Ti rezultati so v tako veliki konkurenci neverjetni in definitivno smo na naše punce iz kočevske Rusalke nadvse ponosni.
Zaključna produkcija
Seveda pa Rusalke nikoli ne počivamo predolgo, saj smo imele 16. junija že zaključno produkcijo Rusalkin plesni dan, ki se je odvijala v centru mesta Kočevje, v petek 16.6.2017. Vreme nam je sprva grdo ponagajalo, saj je vsaj štiri ure pred nastopom lilo kot iz škafa. Par minut pred napovedano uro pa se je povsem zjasnilo in tako smo kočevskemu občinstvu lahko predstavili svoje delo, trud, ljubezen … Kljub mokri podlagi in brez generalke so vse skupine odlično odplesale svoje točke. Predstavilo se je vseh osem rednih skupin in tri tekmovalne skupine, ki so s svojimi točkami seveda navdušile. Največji aplavz pa je požela zadnja skupinska točka/mini predstava z naslovom Humanost?, ki je na publiko naredila poseben vtis in pustila za seboj poseben ter čustven pečat.
Po končani produkciji, ki se je odvijala na mestni ploščadi v središču Kočevja, smo zabavo preselili v naš studio, kjer smo se še malce družili, podelili diplome, si ogledali posnetke tekmovalnih točk in z nasmejanimi ter ponosnimi obrazi končali šolsko leto. Ob tem pa že razmišljamo o novem šolskem letu in novi tekmovalni sezoni. (je za naš portal povedala šefica Plesnega studia Rusalka Tina Begić)

View Gallery 8 Photos