Tilen Grašič. Mladinski breakdance svetovni prvak. Deset let treniranja ni bilo zaman

Tilen Grašič na najvišji mladinski stopnički na Danskem …

Osvojeni naslovi mi pomenijo potrditev, da sem na pravi poti in da več kot deset let treniranja ni bilo zaman, da je bilo vredno vztrajati. S to tekmo sem končal nastope v mladinski kategoriji, zdaj se bom pripravljal za višjo raven tekmovanja v članski kategoriji. Do zdaj sem blestel predvsem v ‘power movih’, ki jih nameravam nadgraditi z večjim poudarkom na osebnem plesnem stilu (‘toprock, footwork’).

… in …
Konkurenca na svetovnih prvenstvih v mladinski solo kategoriji je vedno huda, zmaga Slovenca pa sega že zelo nazaj. Letos je bilo udeleženih še več držav kot prej, verjetno zaradi tega, ker je breakdance postal olimpijski šport. (je za naš portal komentiral osvojitev treh kolajn na svetovnem prvenstvu v hip-hopu na Danskem plesalec skupine Bast, Tilen Grašič, ki ga trenira Uroš Škulj. V kategoriji breakdance solo za mladince je v svetovnem pokalu osvojil zlato medaljo, postal je mladinski svetovni prvak, s člansko ekipo pa je osvojil bronasto kolajno.
… v Essnu. (foto: osebni arhiv)
Nato se je udeležil tudi 2. kroga kvalifikacij (breaking for gold) za olimpijske igre mladih, ki je potekal v Essnu, vendar se mu ni uspelo uvrstiti na finalni turnir.)