The Artifex. Tekla sta švic in adrenalin. In vžgali so se mojstri plesnih veščin!

Zmagovalec battla Gašper Kunšek proti Žiganu Krajnčanu. Oba sta ostala zgoraj brez. (Foto: A. Komac)

Ekipa organizatorjev, ki pod eno streho plesnega studia Artifex podira stereotipe, širi ljubezen do hip-hop kulture in hkrati združuje celotno plesno sceno, je bila minulo soboto spet na udaru. S tretjim zaporednim dogodkom Neighborhood vol.3 smo pokazali, da se kultura širi tako med mlade ustvarjalce kot starejše generacije. Nikakor pa ne gre zanemariti tudi dejstva, da  vsi vpleteni v organizacijo takšnega dogodka poskrbijo za širjenje ‘underground’ kulture, čeprav je plesna skupina The Artifex marsikomu znana predvsem po njihovem nastopu na Slovenija ima talent.

Člani skupine Artifex na Slovenija ima talent (foto: POP TV)
Kot dodatek plesni smetani, ki je tokrat z rekordnim številom prijavljenih tekmovalcev na ‘battlih’ otežila delo sodnikov, se je pozneje na odru pojavil Boštjan NipičNipke, ki se mu je pridružil tudi MC večera – Trkaj. Skupaj s podiranjem stereotipa, da je ¸’vsak Slovenec vedno zase¨’, se s širjenjem ljubezni do ene kulture podirajo tudi meje dogodka, ki je v zadnji izvedbi postal internacionalen.
Žirija: Tilen Jeras, Nejc Osovnikar in Željko Božič.
V enem dogodku so se uspela združiti največja imena slovenske hip-hop scene, ki so je bili deležni tudi obiskovalci in tekmovalci iz Hrvaške, Bosne in Azerbajdžana. Za to, da je bilo doživetje še pristneje, so poskrbeli predvsem plesalci, kjer sta v finalnem ‘battlu’ Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek poleg zadržkov odvrgla tudi svoji majici. Priča smo bili pravi bitki, ki jo je na koncu že drugič zapored zmagal Gašper.
Pričakovanja vseh vpletenih so bila tokrat presežena, predvsem zaradi sproščene atmosfere med vsemi, ki so se dogodka udeležili. Načrti za prihodnost so po odzivu vseh na dogodku jasni: "Od tu gremo le še naprej – razsežnosti dogodka se bodo širile, prostor bodo dobili vsi ustvarjalci, nagrade bodo večje, tekmovalcev bo vedno več in energija vedno boljša. Pri širjenju ljubezni za nas niti nebo ni ovira," pravi kreativni izvajalec projekta Damjan Jovič.
… (foto: Andrej Komac)
Kljub temu, da nas po besedah Nipkeja včasih noben ne razume, lahko po koncu takšnega večera pridemo do zaključka, da ljubezen do hip-hopa razumejo vsi. Če ste dogodek zamudili, si lahko fotografije in posnetke ogledate na spletni strani www.theartifex.si in facebook strani RTFX Dance Studio. (je za naš portal sporočil Žan Jeršin iz Artifexa in razložil, kaj se je dogajalo na tretjem dogodku, imenovanem Neigborhood vol.3 v Artifexovih prostorih. Na pomoč pri izvedbi dogodka pa je priskočila tudi ekipa Urban Roofa z vodjo plesne sekcije na čelu Brinom Matkom Juvančičem, ki nam je tudi prijazno odstopil fotografije z dogodka, katerih avtor je Andrej Komac.)
                                         

View Gallery 5 Photos