The Artifex. Skupaj zrasli in skupaj odrasli. Zgodbe o zmagah, ljudeh in naukih.

Rezultati naj govorijo sami zase, pravijo člani skupine Artifex. (Foto: arhiv Artifex)

Vsak dan pišemo zgodbe o vzponih in padcih. Zgodbe o zmagah, ljudeh in naukih. Vse s skupnim epilogom o uspehu. Klišejski začetek vsake se začne s sanjami, ki čudežno vodijo do uspeha, malokdo pa govori o vloženem trudu, delu in volji, ki so potrebni, da postanejo resničnost. Začetek naše zgodbe sega v leto 2011, ko je sedem najstniških fantov (Jan Marolt, Tilen Jeras, Žan Jeršin, Aleš Trdin, Žiga Mlakar, Miha Furlan in Tadej Premk) po šovu Slovenija ima talent sanjalo o odprtju svoje plesne šole. To je naša zgodba o uspehu, ki jo pišemo še danes.

… (foto: arhiv Artifex)
Po uspešnem odprtju plesne šole Artifex, ki je odprla vrata tako plesnim kot preostalim umetnikom, zapolnila dvorane in začela polniti police s prvimi pokali, smo nadaljevali z uresničevanjem skupne vizije in plesno šolo spremenili v plesni studio. Z gorečo željo omogočiti treninge vsem, ki se želijo plesno izpopolniti in napredovati, smo zastavili sistem, kot ga poznajo v tujini. Kljub zagonu pa življenje s svojo nepredvidljivostjo včasih poskrbi, da se splet okoliščin zasuka proti skupni viziji. Odprejo se nova vrata in ponudijo nove priložnosti. Bili smo postavljeni pred veliko izzivov, saj se je vsak od sedmih (nekoč) najstnikov srečal z drugačno ponudbo in željo. Tujina je privabila Žigo Mlakarja, Miho Furlana, Aleša Trdina in tudi Žana Jeršina. Vsak je sledil svoji priložnosti, skupaj pa smo bili postavljeni pred izziv vodenja studia z različnih koncev sveta. Kljub vloženemu trudu je lani v dvoranah nastalo zatišje. Izziv vodenja se je spremenil v vprašanje – kam in kako naprej. 
… (foto: arhiv Artifex)
Sanje in vizija so ogromen zalogaj, ki jih nosi vsak posameznik. Dejstvo pa je, da pridejo brez navodil za uporabo. Vsi jih imamo, nihče pa ne ve, kako jih popolnoma uresničiti. Na svoji poti se srečujemo s preprekami, ki nas včasih oddaljujejo od cilja, h kateremu smo stremeli celo pot. Bil je čas, da se nas, sedem fantov, ustavi, stopi skupaj in se spomni, zakaj in kako se je vse začelo. Po vseh ustvarjenih spominih, izkušnjah in naukih smo prišli do zaključka, da opustitev skupnih sanj niti približno ni prava izbira. Naša vizija je v tistem trenutku postala bolj jasna kot kadarkoli prej, z zavedanjem, da bo treba vložiti več truda in energije kot v preteklosti. Skupaj smo zrasli in skupaj smo (morali) odrasti. Septembra 2016 smo začeli sezono z novo energijo, našli način, s katerim smo zadovoljili željo po ohranitvi plesnega studia in se vrnili na tekmovalne odre.
… Žiga Mlakar … (foto: Žiga Zupančič)
Znova smo povezali ljudi, ki s srcem delajo isto stvar, dobili nov zagon in trdo garali, da smo uspešno izpeljali vse projekte. Pojavili smo se tam, kjer smo začeli, na odru šova Slovenija ima talent s skupinama Led Motion in Anima, pustili velik pečat na odru podelitve medijskih nagrad. Žarometi, kjer smo kot velika družina združili plesalce, ekipo Dravle Records na čelu z Damjanom Jovičem, Led Motion in nastop s Trkajem ter Nipkejem in njunim novim singlom ‘Vsi smo na istem’. Uspešno smo izpeljali dve plesni produkciji – eno v Ljubljani in drugo v Postojni, kjer imamo podružnico. Ob koncu sezone smo znova napolnili dvorano z več kot petsto obiskovalci in norim vzdušjem.
… Led Motion … (foto: POP TV)
Za popoln zaključek sezone pa smo se vrnili na veliki oder državnega prvenstva 2017. V nasprotju z drugimi bomo pustili, da rezultati vseh projektov kot tudi državnega prvenstva govorijo sami zase. V kraljevi disciplini članskih hip-hop formacij smo dosegli prvo mesto, izkazali so se tudi naši mladinci, ki so v isti disciplini postali vice državni prvaki. Prav tako so se dobro odrezali vsi solisti, ki so si v finalih državnega prvenstva priplesali lepe rezultate.
… sladka zmaga letošnjega državnega prvenstva v kategoriji hip hop formacije člani …
Urban Marolt je dosegel 4. mesto, Ana Zajc je postala vice državna prvakinja, sledila ji je tudi Urša Skubic z istim rezultatom v članski kategoriji. Med mladinskimi hip-hop pari sta si naslov državnih prvakov priplesala Urban Marolt in Ana Zajc. Naša povezanost oddaja več kot le pozitivno vzdušje, pokali na policah plesne dvorane pa komunicirajo le majhen del naše zgodbe.
… Ana Zajc in Urban Marolt … (foto: Leo Vučemilović)
Korak nazaj ne pomeni, da je zgodbe konec, in zlato okoli vratu ne pomeni vedno ultimativne zmage. Zmaga se začne, ko po prejemanju udarcev znova vstanemo, stopimo skupaj in s trdim delom, ‘guljenjem parketa’ ter močno voljo hodimo po isti poti naprej. Vsak dan pišemo nov list in skrbimo, da občutek nepremagljivosti ni odvisen od sreče na tekmovanju, temveč od našega truda. Zmaga je za nas v času odraščanja postala neizpodbitna, njeno definicijo pa skupaj z Artifex družino ustvarjamo sami iz dneva v dan. Tukaj smo in zmagujemo, septembra pa vas vabimo, da se nam pridružite pri korakanju novim zmagam naproti ob vpisu v plesno šolo Artifex! (so za naš portal komentirali minulo obdobje člani skupine The Artifex)

View Gallery 7 Photos