The Artifex crew. Naj se pleše hip-hop non-stop!

Neighborhood vol. 2, ki se je dogajal 27. 2. 2016 v RTFX Dance Studio, še vedno odmeva. The Artifex crew je v svojih  še vedno svežih prostorih na Celovški cesti 175 v Ljubljani odprtih rok gostil vse, ki jih hip-hop zanima. V živo prek 350 ljudi (lepo polna dvorana), prek interneta pa več kot 12. 000 ljudi, ki so motivacija in upanje, da se kultura plesa v Sloveniji in okolici le še dviguje!!

Zmagovalec Gašper Kunšek. (Foto: Rok Dolenc in Miha Indihar)
Pred glavnim dogodkom, ki je bil plesni dvoboj (battle), so najprej potekale plesne delavnice, ki sta jih izvedla priznana koreografa: Nik Kidrič in Alex Loftex Tesch. Temperatura je le še rasla, ko je na oder stopila sodniška komisija v sestavi: Nejc Osovnikar, Žigan Krajnčan in Alex Loftex Tesch so z ostrim očesom iskali zmagovalca. V bitkah 1:1 so plesalci pokazali svoje vrhunsko znanje in ostrili svoje veščine v ritmih, ki jih je predvajal Dj SunnySun, za najboljšega pa je komisija proglasila Gašperja Kunšeka, ki si je priplesal nagrade, ki so jih omogočili sponzorji – Huawei, Proteini.si, Vzajemna ter preostali podporniki projekta.

Prireditev je dokaz, da je hip-hop življenjski slog, ki navdušuje mlade in tiste, ki so mladi po srcu! To so dokazali tudi gosti, ki so legende domače hip-hop scene: Klemen Klemen, Kacafura, Trkaj in seveda Nipke, ki je mladim v popoldanskem delu odgovarjal na vprašanja o hip-hopu in zvečer tudi demonstriral svoje lirične sposobnosti na odru. V toku kreativnosti je Nejc Osovnikar ustvaril tudi grafit v živo. Ter še bi lahko naštevali – še dobro, da boste lahko imeli možnost videti na lastne oči na Neighborhood vol. 3. Pssst, v septembru. (so o dogodku Neighborhood vol. 2 za naš portal sporočili iz plesne skupine The Artifex crew)