Silvestra Perčič. V zadnjih desetih letih smo osvojili 335 zlatih medalj

Silvestra Perčič, šefica Kazine. (Foto: Tomaž Kos)

Smo najstarejša plesna šola v Sloveniji. Spodbujamo prosto kreativno izražanje plesalcev in zabavno druženje, hkrati smo plesna šola izjemnih rezultatov. Lani so naši plesalci na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih osvojili 25 zlatih medalj, v zadnjih desetih letih pa smo na najvišjo stopničko stopili kar 335-krat. Udeležba in zmage na najprestižnejših in tehnično najzahtevnejših tekmovanjih ogromno doprinesejo k prepoznavnosti in promociji naše države v tujini. Vsi nas poznajo kot svetovno plesno velesilo. Poznajo naše dosežke in kreativno delo. Takšno naklonjenost doma pogrešamo. Želimo si, da bi bili naši rezultati v ponos celotni Sloveniji, saj jo vsakokrat na tekmovanjih ponosno zastopamo.

Na tiskovki. Mirjam Podobnik, Mitja Popovski, Silvestra Perčič, Željko Božić in Ada Kogovšek. (Foto: Tomaž Kos)
V Plesni šoli Kazina je na različnih tečajih plesalo že več kot 60.000 ljudi. Pri nas lahko pleše prav vsak. Od mamic z novorojenčki do seniorjev, od prvih korakov do svetovnih prvakov, od poplesavanja in zabave do predstav na številnih odrih sveta. To je srce Kazine.
Nastopili so Matej Voušek (levo), Arnika Matko Juvančič in Luka Ostrež (desno). (Foto: Tomaž Kos)
Prav tako je Kazina ena redkih plesnih šol pri nas, ki združuje tako vrhunsko šolo plesa kot tudi družabni rekreativni del ponudbe plesa. Izmed letošnjih novosti pa smo v Kazini izpostavili domiselne tečaje, kot sta vadba za mamice z dojenčki in ples v petkah, ter spektakularne plesne predstave, ki jih bomo premierno izvedli 27. maja, 16. junija in 6. oktobra. Tradicionalno bomo že šesto leto zapored izvedli tudi projekt Diham ples, na katerem je do zdaj na Kongresnem trgu v Ljubljani zaplesalo že skoraj 15.000 otrok in dijakov. (je na novinarski konferenci Kazine povedala direktorica Plesne šole Kazina Silvestra Perčič)