Staša Tušar. Prišel je čas, da tudi jaz odletim iz gnezda!

Staša Tušar odhaja po nova plesna znanja.

Prišel je čas, da tudi jaz odletim iz gnezda. Po končani gimnaziji Bežigrad in končanem Konservatoriju za glasbo in balet (KGBL) v Ljubljani me moj zanos vodi proti novi preizkušnji. Konec poletja se selim v švicarsko mesto Lausanne. Sprejeta sem namreč na akademijo Rudra Béjart Lozana.

Za mano je več kot desetletno obdobje tekmovanj v okviru Plesne zveze Slovenije (PZS) in International Dance Organization (IDO) pod odličnim mentorskim vodstvom koreografinje in trenerke Mimi Marčac Mirčeta (Mimi Plesni center). Tudi drugimentorji, ki sem jih srečala na svoji poti, ostajajo v duhu z mano (profesorji na KGBL – Matej Selan, Tanja Pavlič, Marinka Ribič, Vesna Cestnik Tehovnik in vsi preostali, ki jih nisem poimenovala, ter koreografa Blaž Godec in Kjara Starič Wurst).
Hvaležna sem za priložnost, ki je pred mano, in za izkušnje, ki so za mano. Trenutno pa živim za vsak dan posebej in poskušam ostati čim bolj odprte glave. (je za naš portal sporočila Staša Tušar, petkratna IDO svetovna prvakinja v solo kategorijah discipline jazz in show ter druga na tekmovanju evrovizijskih mladih plesalcev 2015 v Pilsnu na Češkem. Želimo ji uspešno šolanje na sloviti akademiji Rudra Béjart Laussane)