Tudi Karin Putrih odšteva dneve do premiere spektakla Dance Amore

Karin Putrih se je ekipi pridružila zato, ker ima rada nove izzive.

Priprave na plesni spektakel Dance Amore plesalca in tudi režiserja ter koreografa omenjenega projekta, Jurija Batagelja, so v polnem teku. Ekipa se je pred dnevi predstavila z odlomki v predsedniški palači in prejela listino pokroviteljstva nad projektom iz rok predsednika države Boruta Pahorja.

Jurij in Jagoda Batagelj sta prejela častno pokroviteljstvo nad projektom iz rok predsednika države Boruta Pahorja.
Treningi pa postajajo vse bolj in bolj intenzivni tudi za plesalko Karin Putrih, ki je odgovorila na pet naših vprašanj.
V kakšni fazi priprav ste?
Trenutno smo dva tedna pred premiero, tako da smo v popolnem zagonu in pripravah na predstavo. Treningi potekajo vsak dan in so precej naporni, se pa z ekipo odlično razumemo in vemo, da delamo nekaj dobrega, tako da vse skupaj olajša intenziteto in napor.
Karin Putrih
Zakaj si se pridružila projektu Dance Amore?
Dance Amore predstavlja nekaj svežega na naših odrih. Rada imam nove izzive in ustvarjanja. Ekipi sem se z veseljem pridružila, saj neizmerno uživam v takšnih projektih.
Katera je tvoja vloga v šovu?
Jurij mi je dodelil vlogo najstnice, sanjavega dekleta, ki skupaj s prijateljico pohajkuje po ulicah New Yorka. Lahko bi rekla, da se kar znajdem v vlogi, saj ji z lahkoto pripišem tudi nekaj svojih lastnosti.
Kakšen izziv te čaka?
Plesna predstava temelji na latinskoameriških in standardnih plesih, s seveda prepletanjem modernih show plesov in hip-hopa. V svoji zvrsti mislim, da ne bom imela težav, bo pa velik izziv odplesati skupne točke, kjer bomo vsi plesali dele koreografij, ki so latinskoameriški. Zelo se veselim tega izziva in novega znanja, ki ga bom s tem pridobila.
Zakaj meniš, da ljudje radi gledajo tovrstne predstave, in kaj si želite dati publiki s to predstavo?
Predstava bo lahkotna, zabavna, polna čustev, smeha in radosti. Kdo si ne bi želel pogledati kaj takega? Odražala bo trdo delo profesionalnih plesalcev in mislim, da bo popolna za ljubitelje plesa in tudi tiste, ki niso največji plesni navdušenci (prav gotovo pa še bodo).
Vabljeni na ogled 8. in 9. septembra v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma in se prepričajte na lastne oči, da je ples nekaj lepega.

View Gallery 6 Photos