Staša Tušar. Neverjeten podvig. V treh disciplinah državna prvakinja. Sledi Arsana.

Mimi Marčac Mirčeta s Stašo Tušar.

Mladi talentirani Staša Tušar je na letošnjem državnem prvenstvu uspel neverjeten podvig. Plesala je v treh disciplinah in dosegla v vseh treh kategorijah prvo mesto. Je državna prvakinja v show solo člani (moja koreografija), jazz in modern solo člani (lastna koreografija). Je članica plesnega kluba Urška, v katerem pleše že od pionirske starostne skupine pod mojim trenerskim vodstvom, in kot je znano, sem po razpadu Plesne šole Urška letos odprla plesni center Pod kupolo. Staša je izjemno tiho in delavno dekle z ogromnim talentom, ki trenutno opravlja tudi maturo na gimnaziji Bežigrad ter končuje tretji letnik srednje Baletne šole v Ljubljani. Lani je zastopala Slovenijo na Evrovizisjkem izboru mladih plesalcev ter prišla v finale in dosegla drugo mesto.

Staša Tušar …
Zdaj jo konec julija čaka še njen prvi večji koreografski izziv, saj smo jo povabili, da sodeluje na Arsana dance campu, kjer bomo s plesalci ustvarili zaključno predstavo, ki bo odplesana kot zaključek Arsana jazz festivala na glavnem odru. Od 24. do 29. 7. 2016 se bo na Ptuju odvijala plesna poslastica, kot je ta del Slovenije še ni videl.
… Mimi Marčac Mirčeta …
Šest dni, štirje najboljši plesni učitelji, koreografi in trenerji – Giancarlo Tarabella (ITA), Mimi Marčac Mirčeta (SLO), Željko Božič (SLO) in Staša Tušar (SLO), mednarodna udeležba plesalcev (potrjeno med njimi zmagovalci svetovnih in evropskih prvenstev), veliko dobre energije in glasbe.
… Željko Božič.
Naslov kampa je Bodi drugačen – Be different, ki ponazarja sam potek kampa in njegov končen produkt. Od vseh ostalih plesnih kampov, ki jih je po svetu precej, se bo najbolj razlikoval po tem, da poteka v času enega najvidnejših glasbenih festivalov v Evropi – Arsana glasbeni festival in da bodo koreografi vseh šest dni treningov pripravljali plesno predstavo, ki jo bodo tako koreografi kot udeleženci zadnji dan kampa, v petek, 29. 7., predstavili na glavnem odru glasbenega festivala Arsana v Minoritskem samostanu. (je za naš portal komentirala trojno zmago Staše Tušar na letošnjem državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih in predstavitev Arsana festivala na Ptuju koreografinja, pedagoginja in sodnica Mimi Marčac Mirčeta)

View Gallery 4 Photos