Spolni predator tudi na mariborski plesni šoli?!?

Eci peci pec. Tebe bom psihično zjebal, tebe pa pretepel. Ker lahko, ker sem Bog.
Tako nekako bi lahko poenostavljeno napisali dogajanje v eni izmed plesnih šol v Mariboru.
Zakon o varovanju osebnih podatkih mi ne dovoljuje omenjati imen. Naj bo plesna šola PŠ, naj bo selektor (kot se sam imenuje ) S, naj bosta glavna akterja punca P in fant F.
Torej S ima svoje lastno pravilo, ki uradno ni zabeleženo v disciplinskem pravilniku Plesne zveze Slovenije. To izmišljeno pravilo pravi, da se plesalci med sabo ne smejo poparčkat. Morda bi kdo od plesalcev to pravilo celo upošteval, če bi jim bil on dober vzgled.
Problem je nastal, ker je imel s punco P on v svoji domišljiji načrte za prihodnost, o skupnem življenju. Punca P je bila skrivoma poparčkana s fantom F že nekaj mesecev in ga je zavrnila., Njegov plan osvojitve skoraj 20 let mlajše deklice se je sesul. In zato se je odločil, da bo sesul njo in F. Njej je na sestanku povedal, da se mu gabi. Da je mislil, da je bolj inteligentna. Da bo poskrbel, da nikoli v življenju ne bo več plesala v nobeni plesni šoli. Napovedal ji je prihodnost: v času, ko bo njena ekipa plesala na dveh prihajajočih svetovnih prvenstvih, se bo ona jokala doma zaprta ob gledanju njihovih slik na družbenih omrežjih. To je samo par stavkov od devetdesetminutnega monologa (selektor trdi, da sta se lepo pogovarjala uro in pol ). Besede, ob katerih se ti obrača želodec, bodo za vedno zapisane v srcu punce P. Brez vsake pravne podlage jo je izločil iz skupine plesalcev in z njo prekinil sodelovanje kot kandidatko za plesno učiteljico.
Čez 2 dni se je sestal s fantom F. Po očitkih, kako je vse zajebal, “ker je opletal s tičem”, po nešteto drugih očitkih, obtožbah je sledil zaključek tega sestanka. Ker je S “slučajno” vodil sprehod na sestanku na območje brez prič ob Dravi, ga je pretepel in nemočnemu na tleh grozil z nožem na vratu. Nekoč trener, zdaj kao selektor devetnajst let starega fanta. Z grožnjami, da mu bo “tace polamal”.Tudi če bi F imel kakšne pretepaške sposobnosti, se ne bi mogel branit, saj je S pripeljal zraven svojega prijatelja. Fant F je zaradi fizičnega napada odšel na urgenco in napad prijavil na policijsko postajo.
Dan po tem, ko sta P in F o incidentu obvestila svoje soplesalce, da nista več del ekipe, so se dobili otroci na pijači. Otroci pišem zato, ker jih je več kot pol mladoletnih. Izrazili so jima podporo in jima stojijo ob strani. Mesec in pol ne trenirajo, čeprav se bliža prvo svetovno prvenstvo na Poljskem, torej se ga ne bodo udeležili. V okrnjeni zasedbi zaradi dopustov so potekali sestanki tudi med starši. Tam se je izvedelo, kaj je selektor vse učil otroke. Recimo to, da naloga ženske je samo ta, da je lepa in ko pride moški utrujen domov, “mu ga mora potegnit”. Nadaljnje naštevanje sploh ni potrebno …
Trenerka se je zaradi neznanih razlogov zavila v molk in ignoriranje problema, nato odstopila s položaja in odšla v bolniški stalež (stalež je nepreverjena info ).
Na sestanku prejšnji teden je selektor S zanikal vse obtožbe in s svojim sprenevedanjem in prenašanjem krivde na ljudi, ki niso bili prisotni, po več kot uri sprožil takšno ogorčenje, da so starši zapustili sestanek.
Med drugim je na sestanku povedal, da sta bila P in F moteča zaradi zveze, da sta se vlačila in plazila drug po drugem – medtem ko noben od soplesalk in soplesalcev niti vedel ni, da sta par.
Tako je s svojim neprofesionalnim in nekorektnim načinom uničil v par minutah sanje dvajsetih otrok. Sanje, za katere so trdo delali leta in leta. Konec zgodbe bo najbrž znan čez leta, ko možje v modrem in sodni mlini zalavfajo na polno. Medtem se otroci zaradi strahu pred selektorjem (in njegovima dvema pomočnikoma oz. prijateljema) bolj kot ne skrivajo doma. Starši so odločeni, da selektor in sodnik pri plesni zvezi Slo nikakor ne bo nadaljeval svojega dela, da se zaščitijo vse naslednje potencialne žrtve. Deklice, ki so spregovorile o psihičnem in spolnem nadlegovanju, bodo vložile prijavo. Zaradi strahu pred njim niso spregovorile doma.
Zdaj selektor širi po mestu laži in igra žrtev. Razlaga, da ne more delat, ker se skriva doma zaradi strahu. Ker je bil ON pretepen od fanta F, ki bi naj ves ljubosumen prišel na selektorjev dom in ga pretepel, medtem ko si je domov pripeljal punco P.
Za to objavo stojim skupaj s starši in otroci, na morebitna vprašanja ne morem odgovarjat.
Čuvajte svoje otroke, nikoli ne vidimo v notranjost ljudi, ki jim jih zaupamo. (tako je zapisala mama plesalke, Taja Holc, na svojem FB profilu, kaj se dogaja na eni od mariborskih plesnih šol. Zapis je nelektoriran, v uredništvu pa raziskujemo dalje.)