Slovenska bera z evropskega prvenstva odlična. 36 kolajn in nobenega okuženega!

Na Poljskem je dvanajstkrat zadonela slovenska himna.

Od 9. do 11. septembra je na Poljskem potekalo evropsko prvenstvo v hip-hopu, breakdancu in electric boogiju IDO. Pomerilo se je 13 držav in 1300 tekmovalcev. Slovenska delegacija je štela nekaj manj kot 500 plesalcev. Slovenska reprezentanca je bila številčno najmočnejša ter osvojila 36 medalj 12 zlatih, 12 srebrnih in 12 bronastih. Tekmovanje je bilo zaradi ukrepov nekoliko okrnjeno.

Slovenski plesalci so osvojili kar 36 medalj.

Priprave na tekmo so bile zelo zahtevne, saj je bilo treba spremljati vse odloke držav, skozi katere potujemo. Nekaj težav je bilo tudi pri prijavah in odjavah zaradi karanten. Potem ogromna logistika prevozov in hotelov ter njihovih predpisov.

Tu moram pohvaliti Azro Selimanovič, Vesno Huber in Fiono Johnson, ki so v zakulisju vse pripravile in reševale sprotne stvari. Dobro je bilo tudi, da smo s seboj imeli zdravstveno osebje, ki nas je pred vstopom v avtobus testiralo. K sreči ni bilo nobenega okuženega. Samo tekmovanje je bilo skrajšano s pet dni na tri. Potekalo je normalno brez nekih velikih zapletov. Plesalci so pokazali dobro pripravljenost, kar se odraža na rezultatih, ki so fantastični.

Dejan Zečevič je bil eden od treh vodij reprezentance (foto: Marija K. Orašanin)

Vodje reprezentance Azra, Robi Grmek in jaz smo ponosni na njih. (sporoča vesele novice o uspehih slovenskih plesalcev na Poljskem Dejan Zečevič, eden od vodij slovenske delegacije. Čestitke za uspešen uvod v novo sezono.)