Sergej Milicija. Med Vodičarjem in Vasilevsko pozitivna atmosfera.

Miha Vodičar in Irina Vasilevska ter Miha Žerjav in Valerija Musina pred tekmo v Riminiju.

Bil sem uradni spremljevalec obeh naših parov na minulem evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih. Na hitro sem zamenjal planiranega Branka Bohaka, ki je moral na operacijo. Oba para treniram tudi sam tako, da ju poznam. Za Miho Vodičarja in Irino Vasilevsko je bila to prva velika skupna tekma. Zelo kratko smo skupaj trenirali pred evropskim, saj je Irina imela težave z vizo, ker ji je potekla turistična viza in komaj smo uredili bivalno vizo. Skupaj nista trenirala skoraj mesec dni. Njuna glavna trenerka je Alenka Bohak in seveda Davide Cacciari, ki se nekako ni strinjal, da odideta na to prvenstvo. Želel si je, da bi bil fokus svetovno prvenstvo, ki bo septembra na Kitajskem. Ampak vsi smo bili presenečeni, ker sta pokazala dober nastop. Zelo dobro sta odplesala in "komot" bi prišla v polfinale. Ne bom razmišljal politično, ker se s tem ne ukvarjam, ampak res sta pokazala dober ples. Glede plesa res nič ni manjkalo … samba, rumba, čačača … vse je bilo lepo odplesano, mogoče je manjkal edino performans. Irina je imela tudi dve odlični obleki, ki ju je skreirala Nataša Ambrož in sta poudarili njene dolge noge, še posebej roza obleka je bila še posebej kratka prav v ta namen (smeh). Irino poznam, saj sem jo treniral zadnjih pet let, in vesel sem bil, da se je Miha odzval mojemu predlogu, da poskusi plesati z njo, ko sta končala kariero z Nadijo (Bičkovo, op. a.). Irina je zelo mlada, stara je 21 let in ima perspektivo. Na plesišču je hitra in je videti dobro, med njo in Miho je pozitivna atmosfera in prepričan sem, da je to par, ki ga bomo lahko v prihodnjih treh letih videvali v finalih glede na to, kako se ples razvija.

Miha Vodičar in Irina Vasilevska … (foto: Jernej Rihar)
Naš drugi par Miha Žerjav in Valerija Musina sta tudi zelo lepo odplesala. Žal mi je, da nista šla naprej. Gibalno sta zelo dobra, tehnično pa je treba vse izboljšati. Mislim, da sta zelo perspektiven par. Ena od njunih trenerk, Barbara Nagode Ambrož, ju je odpeljala na Dansko v ekipo TLT (Top Latin Teachers) in prepričan sem, da gre ambicija v finale kategorije pod 21 let. Sta zelo pozitivna in nasmejana. To je vsekakor še en perspektiven slovenski par.
Miha Žerjav in Valerija Musina (foto: Jernej Rihar)
Na državnem prvenstvu v kombinaciji nisem bil, sem pa seveda slišal in bral, kaj vse se je dogajalo. Lahko komentiram samo to, da verjamem v naše sodnike, v njihovo iskreno mnenje sem od nekdaj verjel, vedno pokažejo, kar mislijo, so iskreni v svojem sojenju. Slovenija je bila zame vedno vzor za poštenost. In to, kar se je zgodilo, da ni zmagal svetovni prvak, se je lahko zgodilo edino pri nas, in to zato, ker pri nas še ni pritiska na sodnike tako kot v svetu. (je za naš portal komentiral dogajanje na evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih, ki se je odvijalo minuli vikend v Riminiju, in kombinacijo v desetih plesih 24. junija v Medvodah plesni trener in pedagog Sergej Milicija. Sergej veliko dela v tujini, pri nas pa je del trenerske ekipe PK Feniks. Bil je zelo aktiven pri uveljavljanju novega sodniškega pravilnika, organizira kongrese za Mednarodno plesno zvezo WDSF. Z Mihovo soplesalko Irino Vasilevsko pa sta par v zasebnem življenju, in sicer od letošnjega januarja, od marca pa živita skupaj v Sloveniji. Sicer Milicija pravi, da zna potegnili mejo med "privat" in "biznis".)
Sergej in Irina znata ločiti privatno življenje od “biznisa”. (foto: FB)
View Gallery 4 Photos