Senzacionalno. Tjaša Novak. Komaj čakam, da prvič nastopam za Slovenijo!

Sergiu Maruster in Tjaša Novak na tekmi v Pforzheimu. (foto: osebni arhiv)

Že od konca novembra sem v Nemčiji, v klubu Scwarz-Weiss Pforzheim, kjer sem našla novega plesnega partnerja. Njegovo ime je Sergiu Maruster in prihaja iz Romunije, ki jo je zapustil že pri sedemnajstih letih. Najprej je plesal v Franciji, kjer je bil državni prvak v latinu in v kombinaciji med starejšimi mladinci, zdaj je pa že več let pri Harryju Koernerju, ki je glavni trener v mojem novem klubu. Imela sem kakšnih deset "try-outov", ampak s Sergiuom sva se takoj ujela.

Tjaša z bivšim fantom in soplesalcem Bojanom Lazareskim.
Všeč mi je tudi, da sem v najmočnejšem nemškem klubu, kjer treniram skupaj z nekaterimi najboljšimi latinci (Marius Andrei Balan in Kristina Mošenska, Timur Imametdinov in Nina Bezzubova, Max Stepanov in Ksenia Rybina in drugi) in kjer se vedno nekaj dogaja. Poleg treningov z mojimi dosedanjimi trenerji (Daniela Novak, Barbara Nagode, Andrej Škufca) tukaj delava z Ralfom in Olgo Mueller, Francom Formico in klubskimi trenerji: Harryjem Koernerjem in Sergiuom Luco. Vse mi je še zelo novo in marsikaj si moram še organizirati, da bom lahko optimalno funkcionirala, od opremljanja stanovanja, ki sem ga pravkar dobila (končno!!!), do dela, s katerim si bom lahko vse skupaj financirala, in nenazadnje do sprotnega balansiranja med treningi in tekmovanji s privatnim življenjem, v katerem mora biti dovolj prostora za mojo novo ljubezen.
Sergiu Maruster z bivšo soplesalko Alino Grozeo. (foto: osebni arhiv)
S Sergiuom sva odplesala že dve tekmi, za kateri sem si spet sama sešila obleko in na katerih sva testirala, kako funkcionirava skupaj pod pritiskom tekmovanja. Ene stvari so bile super, nekatere morava pa še izboljšati, za začetek Sergiuov gleženj ki nam je nagajal na tekmovanju v Antverpnu, da sva raje odnehala, saj se bliža državno prvenstvo v latinu in ga ne nameravava izpustiti. Jaz že komaj čakam, da prvič pred slovensko publiko nastopam za Slovenijo! (je za naš portal razložila začetek nove plesne poti plesalka Tjaša Novak, ki je s svojim bivšim partnerjem Bojanom Lazareskim plesala za Srbijo. Tjaša in Sergiu sta na open tekmi v Pforzheimu, kjer tudi živita, zasedla 26. mesto med 74 pari. Na tekmi so nastopili tudi Miha Žerjav in Valeria Musina, ki sta zasedla delitev 39.-40. mesta, Arnej Ivkovič in Giovana Gabriela Klarič sta zasedla 55. mesto, Ivan Jarnec in Ana Ekart pa sta obstala čisto na repu tekmovanja, delila sta si zadnjih pet mest.)
P.S. Sta pa Ivan in Ana pojasnila njuno zadnje mesto, in sicer takole, citiram: "Na začetku tekmovanja nas je organizator prosil, da odpleševa samo en ples. Rabili so več parov. Midva sva odplesala in šla s plesišča. Oni so nas umaknili iz sodniških tablic in nas niso mogli več soditi. Pomemben je start. Če sva pa startala, ne more pisat, da nisva bila na tekmovanju, ampak sva seveda na zadnjem mestu, enako kot pari, ki so naredili isto stvar."