Šempetrski dvojec Michal Rynia in Nastja Bremec je v polnem pogonu

"Za nama so precej dejavni meseci, a kljub obilici dela – nadvse prijetni. S studiom Arkadena smo posneli krajši plesni film, ki bo v kratkem predstavljen na programu RTV Slovenija. Priznava, da sva na snemanju zelo uživala, sicer pa je bilo nadvse lepo sodelovati s takšno profesionalno in izkušeno ekipo. Več o samem plesnem filmu pa po premierni uprizoritvi. Kot koreografa sva sodelovala v baletnem večeru Klasika in Tango SNG Opere in balet Ljubljana, ki je bila premierno predstavljena 31. maja. Najino koreografijo Zgodba, ki jo pripovedujeva na glasbo dueta Silence  sta zaplesala Lucas Zuschlag in Kristina Aleksova. Za naju je to  bila izjemna izkušnja, Lucas in Kristina sta čudovita in bilo nama je v veliko veselje delati z njima in vsekakor sva bila izjemno vesela za to priložnost oz. za povabilo s strani ljubljanske baletne hiše, za kar se jim iskreno zahvaljujeva.

Približno en mesec in pol pa sva intenzivno vključena v najnovejši glasbeno-gledališki spektakel Krojači sveta – Funeral Fashion Show v režiji Dušana Jovanovića, v izvedbi SNG Nova Gorica in  v koprodukciji z Maribor 2012 – Evropsko prestolnico kulture. Premierna uprizoritev in ponovitev Krojačev sveta  bo v sklopu Maribor 2012 – EPK 6. in 7. junija v SNG Maribor, premiera na novogoriškem odru pa 4. oktobra. V predstavi nastopava in sodelujeva v vlogi oblikovalcev giba, ki je v tem projektu precej izrazit. Sodelovanje v tem projektu je za naju velik izziv,  nadvse prijetna in nova izkušnja, igralci so odlični in zelo sva vesela in počaščena, da sva bila del te izjemne ekipe, prežete z obilico pozitivne energije. Hvaležna sva režiserju Dušanu Jovanoviću in producentki ter dramaturginji Klavdiji Zupan za izkazano zaupanje in povabilo k sodelovanju. 
Po mariborski premieri pa si še ne moreva  privoščiti počitnic. V sodelovanju z Društvom baletnih umetnikov Slovenije in JSKD OI Piran bova z najino predstavo MIT nastopila na piranskem Tartinijevem trgu, dne 24. junija. Hkrati pa sva s strani Društva srbskih baletnih umetnikov iz Beograda prejela povabilo za sodelovanje na tradicionalnem in odmevnem Beograjskem poletnem festivalu (BELEF) in 27. junija bova s predstavo MIT nastopila še v tamkajšnjem  Bitef teatru.
Po tem pa si bova privoščila krajše počitnice, a že sredi julija letiva v Hamburg (Hamburg Dance Institute) in nato še v Amsterdam (Amsterdam Dance Center), kjer poučujeva na poletnih plesnih seminarjih, konec avgusta pa na našem tradicionalnem, tokrat jubilejnem 10. Plesnem poletju v Šempetru pri Gorici. (sporočata za naš portal poletni urnik plesalca, koreografa in pedagoga Nastja Bremec in Michal Rynia)

View Gallery 4 Photos