S. Valentine&mednarodni Bollywood flash mob. Ples združuje. Ljubezen zmaguje.

Sylvii Valentine se je porodila ideja za mednarodni Bollywood flash mob.

Ideja za prvi mednarodni Bollywood flash mob se je porodila prav v Sloveniji. Oktobra 2015 smo se z mojo Raqs Roshni skupino na plesnem tekmovanju v Nemčiji povezali z več umetniki iz različnih držav ter ohranili stike. Zamisel je bila zelo spontana, posledica navdušenosti nad Bollywood plesom in vsem dogajanjem v Frankfurtu. Obenem pa sem si želela ustvariti pozitivno energijo v svetu, se prepričati, da lahko skupaj še vedno ustvarimo nekaj lepega. Kljub razlikam, tekmovalnosti, slabim novicam, ki so dandanes še kako prisotne. In uspelo nam je!

V Ljubljani se je flash mob zgodil pri Prešernovem spomeniku 19. marca ob 12.00 tako kot v preostalih 18 evropskih mestih.
Pravzaprav je bil odziv večji, kot sem pričakovala! Še posebej, ker so plesalci bili pripravljeni sodelovati ne glede na to, da projekt ni bil financiran v nobeni izmed držav, niti ni bila obljubljena nikakršna nagrada ali pomoč pri organizaciji. Vodila nas je skupna misel: "Dance Unites. Love Wins. (Ples združuje. Ljubezen zmaguje.)" in strast do plesne zvrsti. Ideja je nastala konec leta 2015, vendar smo začeli s pripravami šele januarja letos in se je hitro razširila po več državah. Sodelujoči smo se povezali prek spleta – deset držav in kar 19 mest: Slovenija, Poljska, Indija, Portugalska, Italija, Avstrija, Nemčija, Romunija, Finska ter Nizozemska. 
… (Foto: Črt Lipej)
Plesalci / organizatorji so samoiniciativno povabili na priprave prav vse; plesalce in začetnike, odrasle in otroke, moške in ženske. Flash mob se je v vseh mestih odvijal na isti dan – 19. marca 2016 – sobota – ob 12:00 – plesali pa smo isto koreografijo. Povezovanje v duhu in gibu v različnih delih sveta! Istočasno!
Tako pa so plesali romunski plesalci.
Delo koreografiranja sem dodelila sama oziroma povprašala, kdo bi bil pripravljen sprejeti ustvarjalno nalogo. Zahvala gre vsakemu izmed koreografov, ki so prispevali k skupnemu plesu.

Želela sem si, da delimo, sodelujemo, se dopolnjujemo – in se tako še bolj povežemo. Nikakor nisem hotela, da bi bil potek projekta podvržen le eni osebi. S tem bi rušili sam namen flash moba. Seveda je vsak organizator priredil dogodek svoji skupini in okoliščinam, vendar okvir ostaja isti. Vsi so vložili ogromno truda in zahvala gre vsakemu posamezniku; odzivi pa so zaenkrat odlični in same umetnike je projekt še bolj motiviral za nadaljnje delo. V Sloveniji smo flash mob izvedli na Prešernovem trgu, ki je bolj obljuden in sploh srce Ljubljane.(je za naš portal povedala Bollywood plesalka Sylvia Valentine)

View Gallery 4 Photos