Rosalie Reya. Zaupam in ostajam pozitivna. Vsem želim obilo kreative, miru in zdravja.

Trenutno je samoizolacija zame poglavje, ki sem ga potrebovala, da sem se umirila. Umik sem vzela sebi v prid in ga izkoriščam po svojih najboljših močeh. Ostajam aktivna in kreativna. Ne glede na ves strah in paniko, ki jo trenutno svet doživlja, sama ostajam mirna. Menim, da je to najboljši recept za vsakega posameznika. Največ, kar je v naši moči, je, da ostanemo izolirani in zdravi. Meditacija in močen imunski sistem. Sama vem, da so moji življenjski cilji še vedno zelo jasni in hodim po tej poti naprej.

V ekipo Cirque du Soleil je bil poleg Rosalie izbran še plesalec Jan Marolt.

Za sabo imam noro sezono, malo preveč natrpano. Zase vem, da je trenutno najboljši čas, da se je ves svet za trenutek ustavil. Korona me je ujela sredi treningov za Cirque du Soleil (CDS) v Kanadi. Imeli smo dva tedna aktivnih priprav za dva prihajajoča šova. Informacije so bile iz dneva v dan drugačne, saj nihče ni natančno vedel, kam nas bo ta situacija pripeljala. Ostajali smo pozitivni do zadnjega dneva treningov, takrat pa so nam sporočili, da žal letimo vsi artisti domov v najkrajšem možnem času. Domov sem prišla v ponedeljek (zadnji dan, preden se je letališče zaprlo). Imela sem mešane občutke, žalosti, veselja, zmedenosti, navdiha itd. Vse je padlo na nas iz nič in nas močno presenetilo. Ampak vse se zgodi z razlogom, in držim se tega ter poskušam iz tega dobiti največ, kar se da.


Hvaležna sem za dva tedna, ki sem ju preživela v magičnem okolju, headquarters Cirque du Soleila. Obkrožena sem bila z neverjetno nadarjeno ekipo. Dali so mi motivacijo in navdih. Zaradi njih in sebe mi ni težko ostati doma in trenirati.
Dnevi mi k sreči letijo zelo hitro. Vsak dan zjutraj prakticiram meditacijo in jogo, temu pa sledi ‘workout’. Pomembno se mi zdi, da ostajam v formi. Po zajtrku berem in se učim. Vsak dan grem v gozd in gledam filme. Hvala bogu, da imamo doma vrt in teraso, kjer preživim dober del dneva. Torej izolacija zame ni težka.


Ko bo konec pandemije in norosti, in če bo šlo vse po načrtih, letim nazaj, ali v Kanado ali pa takoj na MSC križarko, kjer nadaljujem svoje potovanje s CDS. Če se ta načrt ne uresniči, mi bo življenje prineslo nekaj drugega. Zaupam in ostajam pozitivna. Vsem želim obilo kreative, miru in zdravja. (za naš portal razmišlja plesalka in koreografinja Rosalie Reya)