Najboljši veganski piškoti s čokolado

Ostajamo doma in pečemo z Vzajemno!

Najboljši veganski piškoti s čokolado in najbolj mehko sredico, ki vas bo odpeljala naravnost v piškotna nebesa. Hiter recept za vsako kuhinjo in z le nekaj sestavinami.

Sprva zamešamo vse naše mokre sestavine, kokosovo olje, Tereza’s Choice mandljevo ali arašidovo maslo, vodo ali mleko in vanilijo. Dodajte še sladkor in dobro premešajte. V drugi skledi zamešamo vse suhe sestavine, moko, pecilni prašek, soda bikarbono in sol. Dodamo v skledo z mokrimi sestavinami in premešamo. Čisto na koncu dodamo še narezano čokolado. Oblikujemo v večje kroglice in jih postavimo na pekač. Pekač damo v zamrzovalnik za 30 minut ali v hladilnik za vsaj 2 uri. Piškote nato pečemo 13-15 minut, dokler ne vidimo ob robu lepo zlato barvo. Piškoti se nam bodo zdeli, da niso dovolj pečeni, vendar se ne ustrašit, strdili se bodo, ko jih boste pustili na pekaču še nadaljnih 20 minut, da se ohladijo.

(foto: Tereza Poljanič)


Servirate jih lahko še tople s sladoledom (recept najdete tukaj) ali pa jih hranite v zaprti posodi na sobni temperaturi. Tereza’s Choice je najboljša izbira. Vse moje recepte, tudi v angleškem jeziku, najdete na www.terezaschoice.com