Robi Grmek. Poleg odličnih rezultatov so padli še trije tisočaki!

Plesalci koreografije Sofly so si prilplesali še nagrado v višini 3000 evrov.

Svetovno prvenstvo je neke vrste zaključek tekmovalne sezone in letošnje svetovno prvenstvo za plesno zvrst hip hop, break dance in electric boogie je potekalo od 21. 10. do 25. 10.2015 v italijanskem mestu Rimini. Na tovrstnem tekmovanju je konkurenca še posebno močna, saj se na svetovno prvenstvo uvrstijo plesalci glede na uvrstitve z državnega prvenstva – prva tri mesta pri formacijah oz. skupinah ter prvih pet mest pri parih oz. solistih iz posamezne države.

V Plesnem studiu Novo mesto smo se tekmovanja udeležili s štirimi velikimi hip hop formacijami, tremi malimi hip hop skupinami, dvema hip hop pionirskima paroma, enim hip hop članskim parom ter enim solistom, ki je tekmoval v kategoriji electric boogie. Rezultati dolenjskih plesalcev so znova pokazali, da v Plesnem studiu Novo mesto resno in pridno treniramo ter energijo usmerjamo v to, da dosežemo oz. presežemo pretekle rezultate.
Plesalci in njihovi trenerji se tako iz svetovnega prvenstva ponosno vračamo z naslednjimi dosežki: 2. mesto Sofly, hip hop velika formacija člani, 3. mesto Jagodni izbor, hip hop mala skupina člani2, 5. mesto For Real, hip hop velika formacija člani2, 6. mesto New Girls, hip hop mala skupina pionirji, 8. mesto Little Dance Beasts, hip hop velika formacija pionirji, 12. mesto, Just For Fun, hip hop velika formacija člani2, 15. mesto Boys, hip hop mala skupina pionirji, 16. mesto Lana Livk & Neja Perše, hip hop pari pionirji,  23. mesto Jernej Kozan, electric boogie solo člani,  24. mesto Hana Huč & Andraž Grulja, hip hop pari člani,  31. mesto Jakob Lorkovič & Tilen Peterlin, hip hop pari pionirji.
Letos je v okviru svetovnega prvenstva IDO (International Dance Organization) organiziral "Gala večer", na katerem je nastopilo deset najboljših plesalcev oz. skupin iz različnih plesnih kategorij (hip hop, modern, jazz, standardni plesi …). Sodniki so nato med njimi izbrali najboljše tri, ki so nastopili v "grand finalu". Med slednjimi je bila izbrana tudi naša članska formacija Sofly, ki si je na koncu priplesala 2. mesto in s tem tudi denarno nagrado 3000 evrov.
Za doseganje odličnih rezultatov naših plesalcev pa seveda niso dovolj samo treningi, temveč tudi podporniki tega športa. Zato bi se ob koncu radi zahvalili MO Novo mesto za ves posluh do našega dela in staršem naših plesalcev, ki nam stojijo ob strani in pomagajo po svojih močeh.  Mi pa se bomo še naprej  trudili in s ponosom predstavljali naše mesto v svetu. (je za naš portal komentiral udeležbo na svetovnem prvenstvu v hiphopu, breaku in electric boogiju šef Plesnega studia Novo mesto Robi Grmek, ki se v teh dneh že mudi v Las Vegasu in hlasta za novimi idejami)

 

View Gallery 6 Photos