Rita Pollacchi. Ponosna in vesela baletna prvakinja!

Rita Pollacchi s plesnim in življenjskim partnerjem Petrom Đorčevskim (foto: Darja Štravs Tisu)

Seveda sem ponosna in ne bi mogla biti bolj vesela, da sem imenovana za baletno prvakinjo našega baleta. Ne vem, če je naziv prišel ob pravem času, vem samo to, da sta mi moja disciplina in integriteta pomagali, da sem prišla tako daleč. Bilo je vredno vsake bolečine, vsakega napora in žrtvovanja, s katerimi se baletni plesalci soočamo vsak dan. Tudi ne vem, kaj mi bo prinesla prihodnost, ampak karkoli bo, jaz bom uživala v vsakem njenem trenutku! (je za naš portal komentirala imenovanje za baletno prvakinjo ljubljanskega baleta do zdaj baletna solistka ljubljanskega baleta Rita Pollacchi.

Rita Pollacchi in Tjaša Kmetec sta z novim letom postali baletni prvakinji ljubljanskega baleta. (Foto: Darja Štravs Tisu)

Imenovala sta jo Staš Ravter, v. d. ravnatelja, in Petar Đorčevski, umetniški vodja baleta po pooblastilu. Rita je naziv prvakinje prejela zaradi izjemnih umetniških dosežkov in izvrstnih solističnih kreacij v klasičnih baletnih predstavah repertoarja gledališča. Poleg Rite je naziv prejela tudi Tjaša Kmetec. Čestita tudi naš portal.)