Ramazuri, družinsko cirkuško plesna predstava! Izgubite se v času z Eva Duda Dance Company!

Ramazuri (foto: Gordon Eszter)

Priznana madžarska plesna skupina se s predstavo Ramazuri podaja v popolnoma novo dimenzijo svojega dosedanjega ustvarjanja, kjer izvrstna glasba v živo sproti uglašuje in vzpodbuja igrivo koreografijo s plesno-akrobatskimi elementi. Čarobni svet predstave Ramazuri nas zapelje v vesolje onstran besed, kjer se že na začetku izgubimo v času. Gib postane jezik, medtem ko mimika in telo ustvarjata pripovedi tako, da lahko tako najmlajši, kot tudi zahtevnejši gledalci uživajo v tej iskrivi pustolovščini.

(foto: Gordon Eszter)

Vstopite v svet, v katerem gresta humor in drama z roko v roki in kjer se na odru hkrati prepletajo nežnost in artikulirana divjost, eleganca in komedija, resničnost in fantazija.

Predstava deluje kot ostro izbrušeno ogledalo groteske, v kateri se preko umetniškega izraza izrisujejo tako veličastne kot tudi nerodne poteze človeške narave. Pomemben del te cirkuško strukturirane plesne predstave predstavljajo tudi slikoviti kostumi, scenografija s številnimi rekviziti, kateri plesalcem omogočajo dodaten vir navdiha v medsebojnih odnosih in prostor srečevanj ter avtorska glasba Izsáka Farkasa in Dávida Szarvasa, ki predstavi dodaja edinstveno vzdušje, v katerem se na izviren način čutijo vplivi elektroswinga, etna, jazza in hip-hopa. (vabilo iz Centra kulture Španski borci na ogled posebne družinsko cirkuško plesne predstave skupine Éva Duda iz Budimpešte, in sicer v sredo, 30. marca, ob 17.00. Plešejo: Eleonora Accalai, Gabriella Bacsó, Vera Bundschuh, Lúcia Dévai, Dániel Dragos, Csongor Füzesi, Gábor Ivanov, Javier Mario Salcedo Hernández, Mátyás Kovács in Anna Szilvási.

Éva Duda (foto: arhiv Éva Duda Dance Company)

Éva Duda je prepoznavno ime madžarske plesne scene, koreografijo je študirala na madžarski plesi akademiji. Skupino je osnovala leta 2009 in že takoj s prvo predstavo Lunatika prejela najvišjo plesno nagrado Madžarske, in sicer nagrado Rudolfa Labana.)