Prvič na tekmovanjih Dance World Cup slovenska himna.

Zlati kvartet Baletne šole Stevens. (foto: arhiv Baletna šola Stevens)

DWC (Dance World Cup) je svetovni plesni pokal, ki se je letos odvijal na otoku Jersey. Potekal je od 25.6. do 2.7.2016. Sodelovalo je 34 držav. Iz Slovenije smo se ga udeležili tudi mi s 24 plesalci, ki so v februarju dosegli dovolj točk za finalno tekmovanje.

Otroci …
V soboto, 25 .6., sta v dopoldanskem delu nastopili v duetu Lana Druškovič in Nika Ferjan v children duet moderni skupini in dosegli15. mesto.Popoldan se je odvijala skozi mesto Parada, kjer smo bili skupaj s preostalima dvema šolama iz Slovenije, ter vse države, ki so sodelovale na tekmovanju. V večernih urah pa je naša baletna šola sodelovala v "noviteti" Impakt s children skupino in večer tudi odprla s svojo koreografijo. V žiriji tekmovanja, ki je potekalo v Operi Jerseya, sta bili žirantki tudi dve naši predstavnici.
… na izletu po otoku Jersey …
Nedelja je bila prosta in smo si ogledali otok Jersey, ki je prečudovit in ima dolgo zgodovino.
… člani …
V ponedeljek so se na tekmovalni oder spustila dekleta s children kvartetom in takoj za tem s children skupinsko fusion točko, kjer so zasedla 10. mesto. Najmlajše so imele še nastop v torek v jutranjem delu: klasični duet – Janaja Šinkovec in Zoja Veras ter solo klasično variacijo Nika Ferjan. V večernem programu so se jim v klasični skupinski pridružile še Brina Knific, Klara Klavs, Ana Iglič, Mia Dovč in Lana Druškovič.
V sredo sta "vajeti "slovenske ekipe prevzeli junior in senior skupina. Že v jutranjem prvem nastopu kvarteta: Manca Torkar, Neža Knific, Zala Strniša in Neža Mohar so priplesale zlato medaljo v klasičnem kvartetu – senior! Prvič na tekmovanjih DWC smo na podelitvi imeli priložnost zapeti slovensko himno.
… mladinci …
Sledil je nastop deklet v junior skupini, s solo variacijami so nastopile: Hana Koman, Lea Koder in Lucija Danilov. Takoj za njimi je nastopil junior kvartet (peto mesto) in junior trio (Zala Perko, Luka Maj Špenko in Lucija Danilov), ki je zasedel 11. mesto. V popoldanskem delu so nastope začele balerine s fusion skupinsko točko Wing party ter nadaljevale s senior fusion skupinsko. Večerni del modernega solo tekmovanja sta začeli Manca Torkar in Eva Lasič ter nadaljevala še Urša Jaklič v Junior skupini.
… srebrna Manca Torkar …
Pika na i pa je bila večerni nastop v klasični solo varajaciji Neže Knific (4. mesto) in Mance Torkar (srebrna medalja)! Slovensko poslanstvo smo nadaljevali v četrtek s skupinsko senior klasično točko Harmony (7. mesto) ter skupinsko klasično junior Allegro. V petek pa so barve slovenske zastave zastopale Hana Koman, Manca Torkar in Eva Lasič v modernem triu. S tem smo tekmovalne nastope zaključili. Z zlatim kvartetom smo tudi bili povabljeni na nastop v gala programu, ki je potekal v soboto, ampak smo odpovedali, saj je naša ekipa že potovala domov. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in iskrena zahvala ravnateljici go. Martini Kutnar (OŠ Pirniče) za pomoč pri izvedbi zadnjih vaj na dimenzijah tekmovalnega odra, ker naša dvorana v Pirničah ni dovolj velika za takšne dimenzije tekmovalnih odrov.
… Rita Pollacchi bo gostujoča pedagoginja na tradicionalnem poletnem baletnem seminarju zakonskega para Stevens&Stevens.
Z bero dobrih rezultatov menimo, da smo nadvse kvalitetna in uspešna baletna šola v Sloveniji. Plesalci prihajajo iz Škofje Loke, Bleda, Radovljice, Medvod, Kranja, Ljubljajne in drugih krajev. V avgustu pa imamo v Baletni šoli Stevens 10-dnevni baletni seminar za baletne plesalce z gostjo, prvo solistko Opere in Baleta Ljubljana Ritto Pollacchi. (je za naš portal komentirala nastop balerin Baletne šole Stevens na tekmovanju Dance World Cup na otoku Jersey baletna pedagoginja in koreografinja Nena Vrhovec Stevens)

View Gallery 7 Photos